Danas konsultacije Tima za škole i Kriznog štaba, sutra odluka o radu škola na području centralne Srbije

Ostavite komentar


  1. „Ukoliko bi došlo do spajanja gripa i korona virusa i sličnih komplikcija, model nastave bi se tome prilagođavao, ali sigurno neće biti odlaganja – kazao je Ružić.“
    Gospodin Ružić, kao i ostatak pripadnika administracije ove zemlje, ne shvata koncept prevencije. Zdravlje se čuva unapred, ne čeka se da se i đaci i profesori porazboljevaju, pa da se onda reaguje. Ova bolest ostavlja ozbiljne posledice.

  2. Hoce li se naci neki novinar da pita Ruzica ko je u tom famoznom Timu za skole?

  3. Bolje bi bilo da raspust bude produzen jos nedelju dana sigurnije je zbog korone

  4. Pa lako je Ruzicu da tako jednostavno kaze kako je odlaganje nemoguce,njegova deca pretpostavljam idu u drzavnu skolu gde se mere opreza bas sprovode onako,fuserski,gde ih ima po ne znam ni ja koliko u odeljenju a pogotovo srednjoskolci koji su najkriticnija grupa .Volela bih da znam u koje tacno skole idu Ruziceva deca,jer da od higijene preko nadzora nosenja maski razlika je u privatnim i drzavnum skolama.U severnoj Makedoniji raspust do prvog februara a ovde boze moj srusice se svet ako deca duze ostanu na raspustu.Ionako je toliki haos u prosveti da realno mislim da im se vise isplati da uce od kuce.

  5. Skinite Ružiću ružičaste naočare ili ga skinite sa droga.Čovek je nerealan,živi u izmišljenom svetu.Najgori ministar prosvete ikada.Svi su zaraženi.A decu do 4.razreda ne hvata.Lud čovek.

  6. Mislim da trebaju srednjoskolci da budu ili onlajn ili kombinovano najviše se oni zarazavaju u skoli i posle donose kuci virus

  7. Odluka treba da bude na nivou cele Srbije i u Vojvodini žive deca,bolje jednu nedelju da produže raspust nego da idu online.

  8. Da li je moguće da se narod jedino na ovaj način oglašava? Umesto da se nešto preduzme a ne samo pišemo prazne priče. Naravno da su njegova sačuvana i da on kod ostalih ne vidi problem. U sred najvećeg broja zaraženih mi treba da pustimo “bez brige” decu u školu. Jer, obrazovanje je važnije od škole….

  9. Da li je moguće da se narod jedino na ovaj način oglašava? Umesto da se nešto preduzme a ne samo pišemo prazne priče. Naravno da su njegova deca sačuvana i da on kod ostalih ne vidi problem. U sred najvećeg broja zaraženih mi treba da pustimo “bez brige” decu u školu. Jer, obrazovanje je važnije od škole….

  10. Dobar dan ja sam djak OS ,,Vlada Aksentijevic“ i trenutno sad imam coronu 5 . sam razred i zamilio bih vas da prekonete skole i da idemo online

  11. Dozvolite deci da pohađaju školu redovno i neposredno, jer je to njihovo ustavno pravo. Kombinovaani i onlajn modeli nisu dobro rešenje.

  12. Stavite decu na online u skolama po doset ,osam ,cak I svih cetrnest nastavnika je bolesno kao I deca osnovnih I srednjih skola u delu vojvodine,ovo nije vise normalno svaki dan su pune anbulante znaci molim da se sto pre predje na online

  13. Idem u osnovnu skolu Miroslav Antić,osmi sam razred .htela bih da kazem samo da u vojvodi gde ja idem u skolu a I druga skola koja je blizu, ima svih cetrnest nastavnika je pozitivna na koronu I nema zamena , iako je konbinovano u skolama je sve manje I manje dece zbog korone ,pritom ne mozemo stici pratiti casove neke u skoli I pretiti online .molim vas stavite nas online dok se ne smiri cela situacija ,ovaj nacin skolovanja je jako grozan I nista se ne postize

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.