Gornjomilanovčani su juče proslavili dva velika jubileja, 198. godišnjicu Drugog srpskog ustanka i 160 godina od osnivanja grada. Veliku svečanost uveličao je i list „Danas“ organizujući svoju akciju na centralnom gradskom trgu.

Kombi sa velikim natpisom privukao je veliku pažnju Gornjomilanovčana, koji su uz kupljeni primerak novina na dar dobili i neku od knjiga iz „Danasove“ edicije.

– „Danas“ čitam godinama. Nažalost tiraž nije veliki, pa sam preko ovog lista upoznao i neke od svojih sugrađana jer svakog jutra je prava jagma za novim primerkom na kiosku – kaže nam Dragan Milićević, koji je uz kupljeni primerak novina dobio i knjigu na poklon.

S obzirom da je u jučerašnjem broju novina objavljen i specijalni dodatak posvećen upravo njihovom gradu, Milanovčani su jučerašnji broj naših novina kupovali i za čitanje i za čuvanje.

– Sviđa mi se kako su istakli i oslikali duh našeg grada. Lep je osećaj kada praznik koji slavi ceo grad na neki način sa nama proslave i svi čitaoci vašeg lista – ushićeno je prepričavala Darinka Nikolić birajući knjigu koju će uz primerak novina dobiti na dar.

S obzirom da je izdavačka kuća „Dečje novine“ bila sinonim za grad Gornji Milanovac, iako ovog izdavačkog preduzeća više nema, među Milanovčanima je ostala ljubav prema knjizi, pa je na stotine Milanovčana iskoristilo priliku i uz kupljeni primerak novina dobilo „Danasovu“ knjigu na dar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari