Danas o spornom doktoratu sina rektora Nebojše Arsenijevića 1Foto: FreeImages

Rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević pozvao je ministra prosvete Mladena Šarčevića da prisustvuje današnjoj sednici Saveta Univerziteta na kojoj će se, kako je zvanično najavljeno, raspravljati o doktoratu njegovog sina Aleksandra Arsenijevića.

Ministarstvo prosvete je, podsetimo, početkom prošlog meseca pozvalo nadležne na kragujevačkom Univerzitetu da preduzmu mere koje je utvrdila i naložila prosvetna inspekcija tog ministarstva, među kojima je poništavanje doktorata i oduzimanje zvanja docenta rektorovom sinu Aleksandru Arsenijeviću. Prosvetna inspekcija je, naime, još u novembru prošle godine ustanovila da je Aleksandar Arsenijević doktorske studije na kragujevačkom Fakultetu medicinskih nauka upisao pre okončanja osnovnih. Savet Univerziteta u Kragujevcu već je razmatrao i odbacio nalog inspekcije, a danas zaseda po po nalogu Ministarstva prosvete. Poznavaoci ove problematike ubeđeni su da će nalog inspekcije prosvete da bude odbačen i na današnjoj sednici Saveta i to kao i prošlog puta – jednoglasno.

Arsenijević je u otvorenom pozivu Šarčevića obavestio da je predsednik Saveta Univerziteta prof. dr Siniša Ranđić blagovremeno sednicu tog tela zakazao za ponedeljak, 21. maj, sa početkom u 13 časova. Ministar i njegovi savetnici pozvani su u ime predsednika i članova Saveta, kao najvišeg organa upravljanja Univerziteta. Poziv Šarčeviću i njegovim saradnicima uputio je i lično rektor Arsenijević, kako bi mu ministar „učinio čast i lično obrazložio navedena akta“. Ministar Šarčević je svojevremeno najavljivao da će postupak smene rektora Univerziteta u Kragujevcu dr Nebojše Arsenijevića, zbog utvrđenih nepravilnosti na tom univerzitetu, da bude pokrenut početkom aprila. Gotovo dva meseca docnije, javnost ne zna da li je taj postupak zaista pokrenut. Možda sazna danas, ukoliko ministar Šarčević „učini čast“ rektoru Arsenijeviću i pojavi se na sednici Saveta Univerziteta u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari