Danas podkast: Ko štiti novinarke u Srbiji?

Poslušajte novi epizodu podkasta Danasa

Ostavite komentar


  1. A, ko ce da zastiti citaoce i gledaoce, od „novinara“, kalibra Zakline i njoj slicnih???

    1. Kako ko? Pa Vucic, Pink, tabloidi, rijaliti, Aca Lukas, teretane, splavovi, vlasnik Jovanjice naravno, SPC … a kad zatreba i tuzilastvo, sudstvo, policija, verovatno i vojska. Vidite kako su vas dobro zastitili. Ne moze vam, kako vi kazete „novinarka“, bas nista. I vidi se.

    2. Narodne patrole i Levijatan, ko bi drugi. Agresivni i naoružani novinari vrebaju i napadaju prolaznike svuda po gradu, da to već postaje nepodnošljivo. O tome niko neće da govori. Mi moramo nekako da zaštitimo našu decu od tih opasnih novinara, pa bi ovi narodni heroji konačno mogli malo da ih disciplinuju.

    3. Mene su juče u podzemnom prolazu pretukla dva ekstremna novinara. Država ćuti, a ja ne znam kome da se žalim.

  2. Znate šta, podkasti su izmišljotina dokonih za dokone, i to je u redu. Ali napadi na Tatalović su ozbiljniji događaj nego što bi se moglo zaključiti na osnovu ove epizode vašeg podkasta i zaslužuju ipak nešto ozbiljniji razgovor od razgovora na nivou čavrljanja srednjoškolki koje su pobegle s časa pa uz kafu ogovaraju one koji im ne sviđaju. Ako ste htele me too priču, pa, nije vam baš ispalo dobro. Ključno pitanje nije kako nazvati Acu Lukasa, nego kako da se konsoliduje novinarska profesija, da ne kažem novinarska solidarnost, Napadi na Tatalović su brutalni upravo zato što su toliko javni (važi u oba smera, ljudi ovde, na žalost, uživaju u svakoj vrsti nasilja pa tako i verbalnom), zato što je očigledno da je ona meta. koju je dozvoljeno napadati. Profesionalni kvaliteti svih vas ne bi trebalo da su tema ovoga puta, a ni to da li ti je za isti posao plata veća ili manja. Tatalović nema na koga da se osloni osim na istomišljenike… Ili?

  3. Ustvari je POTKAST, u duhu pravopisa i transkripcije stranih reči. Ili „podcast“ ili „potkast“. Nikako poDkast.

    1. Netačan ti je duh pravopisa. Strane reči se usvajaju u originalu, nema jednačenja suglasnika, a „pod“ ne znači to što znači u srpskom jeziku.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.