Danas saznaje: I drugi osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić u potpunosti negirao krivicu 1

Osumnjičeni D.D. za ubistvo devojčice iz Bora, koji je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, u  potpunosti je negirao krivicu.

Ovu informaciju je za Danas potvrdio glavni tužilac VJT u Zaječaru Miodrag Canović.

„Osumnjičeni D.D. je danas prilikom saslušanja promenio svoj iskaz koji je prvobitno dao tužilaštvu kada je priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret. On je danas u potpunosti negirao da je izvršio krivično delo teško ubistvo“, izjavio je tužilac Miodrag Canović za Danas koji nije hteo da nam kaže više detalja o samom saslušanju.

Osumnjičeni D.D. je danas saslušan na sopstveni zahtev koji je podneo preko svog branioca.

D.D. je prvobitno priznao delo koje mu se stavlja na teret neposredno nakon što je uhapšen, ali je danas u potpunosti negirao krivicu.

Pre osumnjičenog D.D. u tužilaštvu je svoju odbranu izneo i drugi osumnjičeni S.J. koji je u potpunosti negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret.

S.J. se do tada branio ćutanjem, dok je D.D. i u policiji i u tužilaštvu, prilikom prvog saslušanja, u potpunosti priznao delo koje mu se stavlja na teret.

Brat osumnjičenog D.D. je preminuo u policijskoj stanici u Boru samo dan nakon hapšenja. On je bio osumnjičen da je bio pomagač prilikom izvršenja krivičnog dela.

Policija je tada izdala saopštenje da je on preminuo od posledica srčanog udara, ali je Radar došao do saznanja da je ipak preminuo nasilnom smrću.

Slučaj je dodeljen Višem javnom tužilaštvu u Nišu, urađena je obdukcija preminulog, ali do danas javnost ne zna šta se nalazi u obdukcijskom izveštaju jer VJT u Nišu odbija da objavi rezultate obdukcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari