Danas saznaje: Određeno zadržavanje Vasu Antiću, rođenom bratu Novice Antića 1foto: Printscreen/N1

Bratu nekadašnjeg predsednika Vojnog sindikata Srbije Vasu Antiću policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva odredila zadržavanje do 48 časova.

Ovu informaciju je za Danas potvrdio advokat Ivan Ninić koji se nalazi u porodičnoj kući Vasa i Novice Antića u kojoj je u toku pretres.

Kako Ninić kaže, Vaso Antić se sumnjiči za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i biće saslušan najverovatnije sutra popodne u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Rano jutros, policija je zaustavila vozilo u kome su se nalazili Novica i Vaso Antić koji su išli u Beograd gde je na televiziji Nova S, Novica trebao da gostuje.

Policija im je naložila da se vrate jer su imali naredbu za pretres kuće Vasa Antića.

Podsetimo, Novica Antić nedavno je pušten na slobodu iz Okružnog zatvora u Novom Sadu, a kako je rekao, u pritvoru je izgubio skoro šest meseci života, a sve zbog toga što je poslodavcu – državi, sa svojim saradnicima stao na žulj.

„Jedino čega sam se zaista plašio je bilo to da li ću, kada izađem, da zateknem roditelje žive i da li će sve biti u redu sa njima“, naveo je Novica Antić za N1.

Novica Antić je krajem februara uhapšen zbog sumnje da je učinio proneveru, a pored Antića tom prilikom su privedeni i potpredsednik sindikata Duško Tolmač, kao i generalni sekretar Predrag Jevitć.

Novica Antić osumnjičen je zbog pronevera pošto je, navodno, doneo odluke kojima se Predragu Jevtiću neosnovano isplaćuje 3,5 miliona dinara. Takođe, pod sumnjom je da je preuzimao telefone i tehniku sindikata i dalje prodavao čime je oštetio sindikat za preko 1,5 miliona. Zatim, Dušku Tolmaču isplaćeno je oko 700.000 dinara na ime pozajmica suprotno aktima sindikata.

sp;

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari