Danas saznaje: Razrešen direktor Šeste beogradske gimnazije 1foto wikipedia Draganast

Radisav Milić, direktor Šeste beogradske gimnazije, razrešen je sa te funkcije, potvrđeno je za Danas u Ministarstvu prosvete.

Njegova smena usedila je nakon novih sporenja direktora i članova školskog sindikata i pokretanja dva disciplinska postupka protiv Uroša Tepavca, predsednika Sindikata Šeste gimnazije.

Zbog toga je, podsetimo, 1. aprila održan štrajk upozorenja Foruma beogradskih gimnazija, kojem pripada i sindikalna organizacija na čijem čelu je Tepavac.

Da je Milić smenjen potvrđuje i Aleksandar Markov, predsednik FBG.

– Tačno je, jutros smo od Sindikata Šeste dobili potvrdu da je stiglo rešenje o imenovanju v. d. direktora što ujedno podrazumeva i razrešenje prethodnog direktora. Čitava priča oko Šeste beogradske gimnazije najviše je naštetila učenicima i zaposlenima ove škole. Kao što sam jednom prilikom rekao, svi smo mi u prolazu, samim tim i direktor Šeste, ali je važno kad se osvrnemo šta ostaje iza nas – kaže Markov.

On smatra da je rešenje moglo biti pronađeno i ranije, ali da je dobro da je čcitava priča konačno okončana.

– Nadam se da će Šesta u narednom periodu znati da izađe iz problema sa kojima se suočavala, kao i da će svi akteri naučiti iz grešaka koje su pravljene – ističe Markov.

Kako saznajemo, za v. d. direktorku je postavljena profesorka koja nije zaposlena u šestoj gimnaziji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari