Danas saznaje: Produžen pritvor N. K. koja je kolima udarila devojčicu u Vojvode Stepe 1Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

N. K. koja je prošlog meseca kolima udarila devojčicu (15) u ulici Vojvode Stepe, je danas odlukom Drugog osnovnog suda u Beogradu produžen pritvor za još  30 dana.

Ovu informaciju su za Danas potvrdili u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

„Sudija za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu je danas doneo rešenje kojim je okrivljenoj N.K. produžio pritvor za još 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljena boravkom na slobodi ometati uticajem na svedoka i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo“, stoji u odgovoru suda našoj redakciji.

Okrivljena protiv ovog rešenja ima pravo na žalbu u roku od tri dana od datuma prijema rešenja.

Prethodno je za Danas iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu za danas potvrđeno da je ovo tužilaštvo podnelo predlog Drugom osnovnom sudu u Beogradu za produženje pritvora okrivljenoj. Kako danas ističe trideseti dan pritvora sud je bio u obavezi da odluči o ovom predlogu tužilaštva.

N. K. je 27. juna na pešačkom prelazu u ulici Vojvode Stepe u Beogradu kolima udarila devojčicu na pešačkom prelazu.

Devojčica je tom prilikom zadobila teške telesne povrede, a utvrđeno je da je N. K. upravljala kolima pod dejstvom alkohola.

Njoj je istog dana određeno zadržavanje do 48 sati, a sutradan je saslušana u tužilaštvu nakon čega joj je sudija za predhodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

N. K. je na teret stavljeno krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja kao i da je  saobraćajnu nezgodu izazvala sa umišljajem, s obzirom na to da je vozilom upravljala pod dejstvom alkohola od 1,51 promila alkohola u krvi i zato što je do nezgode došlo na pešačkom prelazu.

O predlogu tužilaštva da se N. K. produži pritvor odlučivaće Drugi osnovni sud u Beogradu.

U pojedinim medijima i na društvenim mrežama pojavila se informacija da je žena koja je udarila devojčicu producentkinja Pink televizije.

Ona je široj javnosti postala poznata kada je tokom protesta Srbija protiv nasilja koji se jednom prilikom održao ispred televizije Pink, sa balkona građanima pokazivala srednji prst.

Protiv N. K. je do sada podneto čak 33 prekršajne prijave zbog kršenja Zakona o bezbednosti saobraćaja, a  za 11 prekršaja je već pravosnažno osuđena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari