Danas saznaje: U toku ponovno saslušanje osumnjičenog S.J. za ubistvo Danke Ilić 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Danas je u 10 časova u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru počelo ponovno saslušanje osumnjičenog S.J. za ubistvo devojčice Danke Ilić iz Bora.

Kako su za Danas saopštili iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru u 10 časova je počelo dodatno saslušanje osumnjičenog, a razlog saslušanja su dodatna pitanja postupajućeg tužioca.

S.J. je 04. juna saslušan u ovom tužilaštvu na njegov lični zahtev, jer se do tada branio ćutanjem.

On je na saslušanju potpuno negirao krivicu kao i bilo kakvu vezu sa krivičnim delom koje mu se stavlja na teret.

Opširnije o samom današnjem saslušanju osumnjičenog moći ćete pročitati na našem portalu nakon što saslušanje bude završeno.

Devojčica Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila dvojicu muškaraca iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Do danas istragom nije prikupljen ni jedan materijalni dokaz koji bi doveo dvojicu osumnjičenih u vezu sa ubistvom devojčice niti je pronađeno telo.

Istragu su obeležile brojni skandali i propusti, a najveći je smrt brata osumnjičenog D.D. koji je preminuo u policijskoj stanici Bor dan nakon što je priveden. Policija se tada oglasila saopštenjem da je brat osumnjičenog preminuo iznenada od infarkta, ali je ipak naložena obdukcija.

Kasnije se ispostavilo da je brat osumnjičenog najverovatnije preminuo nasilnom smrću. To je prvi preneo nedeljnik Radar, a u prilog ovoj tezi govori i to što je slučaj preuzelo Više javno tužilaštvo u Nišu koje je pokrenulo istragu, koja za sada ne miče.

Tužilaštvo u Nišu uporno odbija da saopšti javnosti šta je obdukcioni nalaz pokazao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari