Posle više od 40 gradova u Srbiji, plavi karavan Danasa juče se zaustavio u Knjaževcu i Sokobanji. Uz primerak Danasa stanovnici ova dva grada, koji su posetili štand dnevnog lista Danas bili su u prilici da uz primerak novina dobiju novi MTS broj uz dopunu od 200 dinara, knjigu ili 100 grama don kafe.

Posle više od 40 gradova u Srbiji, plavi karavan Danasa juče se zaustavio u Knjaževcu i Sokobanji. Uz primerak Danasa stanovnici ova dva grada, koji su posetili štand dnevnog lista Danas bili su u prilici da uz primerak novina dobiju novi MTS broj uz dopunu od 200 dinara, knjigu ili 100 grama don kafe.
Do plavog štanda u Knjaževcu prvo su stigli redovni čitaoci Danasa, među kojima i Obren Ristić, pesnik ali i poreski radnik koji najviše voli da pročita strane posvećene kulturnim zbivanjima.

Broj stranih gostiju u Sokobanji veci tri puta

Danasov štand u Sokobanji juče je posetio i Ljubinko Milenković iz Organizacije za kulturu, sport i turizam.

– Sokobanja je ove godine proslavila 170 godina organizovanog turizma. Ovde je prvi put u Srbiji vaučerom upućen gost na odmor – podseća Milenkovićc.

Prema njegovim rečima, ovog leta je u Sokobanji registrovano 4.000 gostiju što je za 30 odsto više nego prošle godine.

– Još uvek Sokobanju najviše posećuju domaći turisti. Ipak, povećava se broj stranih gostiju. Procenjujemo da će za celu godinu Sokobanja ove 2007, zabeležiti broj od 9.000 stranih gostiju što je tri puta više nego prošle godine – kaže Milenković.

– Danas u svojim tekstovima nema navijačkog pristupa. On nije za prelistvanje već za čitanje – rekao nam je Vlada Jeremić, predsednik UO Timočkog kluba, koji ističe da Danas najradije čita vikendom.
Povodom svog desetog rođendana list Danas juče nije samo delio već je i dobijao poklone.
Ekipa našeg lista na poklon je dobila knjigu „Govnjiva motka“, aforističara Bobana Miletića Bapsia, koji je zbog knjige „Srbijo majko plači“ 2000. godine osuđen na pet meseci pritvora.
Nebojša Đorđević, novinar i pesnik, takođe nam je juče poklonio svoju zbirku pesama „Hic Rhodus, hic salta“.
– Danas su moderne novine sa pravim novinarskim pristupom. U svojim tekstovima čitaocima ne sugeriše mišljenje – pohvalio nas je kolega Đorđević koji je istakao da je naš sajt mnogo pristupačniji i pregledniji od ostalih.
Božidar Mitrović, penzioner iz Kalne, čestitao nam je jubilej i uputio nam primedbu da u ovo mesto novine slabo stižu pa zbog toga po svoj primerak Danasa mora da dođe u Knjaževac.
Nakon uspešne akcije u Kjnaževcu, plavi karavan se uputio ka Sokobanji.
Toma Ilić, radnik u trafici, rekao nam je da je Danasova akcija od ranog jutra pobudila veliko interesovanje stanovnika i gostiju ovog grada.
– U trafici radim deset godina, onoliko godina koliko Danas i postoji. Primetio sam da ga čitaju uglavnom ozbiljniji ljudi, srednjih godina – rekao nam je Ilić.
Slavica Masić, tek što je doputovala iz Kostolca na desetodnevni oporavak u Sokobanju, naišla je na Danasov štand.
– Danas sam kupila i u Kostolcu kad ste organizovali akciju. Pošto pomažem u jednoj trafici u stalnom sam dodiru sa novinama. Za razliku od drugih, vaše novine su najbliže i najiskrenije prema čitaocima – rekla je Masić.
Ljubinko Stevanović iz Sokobanje kaže da je vanredni čitalac Danasa, jer ga je kupio juče samo zbog knjige o Stonsima.
– Retko kupujem novine jer sam potpuno nezainteresovan za dnevnu politiku. Ipak, više volim knjigu – kaze Stevanović, koji dodaje da će posle naše akcije, ako prođemo njegov test, postati naš redovni čitalac.
Našom akcijom u Sokobanji bila je oduševljena Bosiljka Luković, medicinska sestra iz ovog grada.
– Danas čitam redovno. Najviše volim da čitam kritike trenutnih političkih dešavanja. Danas i B92 su najkritičkiji i prikazuju stanje u društvu upravo onakvo kakvo je – kaže Luković.
Dragoslav Stevanović, predsednik UO nevladine organizacije „Nalet“ koja se bavi lokalnim ekonomskim razvojom, posetio je juče Danasov štand. On kaže da nije naš redovni čitalac jer čita one novine koje nađe u kafani.
– U kafani uglavnom mogu da pročitam senzacionalističke dnevne novine, ipak nađe se i poneka kafana u kojoj može da se pročita i Danas – kaže Stevanović.
Jučerašnju akciju u Sokobanji podržale su i kolege iz RTV Sokobanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari