Danas se obeležava godišnjica genocida u Srebrenici

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari biće ukopani posmrtni ostaci 19 žrtava

Ostavite komentar


  1. „Milosevicev rezim je saucesnik“ ali ste zaboravili da napisete da je Izetbegovic sve to isplanirao i sa Naserom Oricem zapoceo ubijanja.

  2. Shodno vašem naslovu jeste i vi to odlučili da je tamo bio genecid iako je hag rekao da nije iako je sve to subjektivno mišljenje jedne strane iako su tu sahranili i sve koji su poginuli u borbama iako i sada premeštaju one koji su u borbama poginuli i sahranjuju tamo… taman pomisli čovek da ste objektivni ne vi ste gori od informera. Znam da nećete objaviti ovaj kometar to samo govori u prilog tome gde je vaše novinarstvo a trenutno sa ovakvim naslovima je na nivou informera…

  3. Zanimljivo kako pravi genocid nad jednim narodom a to je ono sta se desilo Srbima u Hrvatskoj od II svetskog rata do 90-tih nema ni priblizan medijski tretman od strane „nezavisnih“ novina, nvoida, kolumnista, „boraca“ za ljudska prava, organizacija i drzava sa zapada kao Srebrenica. Bas kao sto ga nema ni jedan zlocin nad Srbima. Zbog Srebrenice se specijalno, izmislio i termin „lokalni genocid“ i to od strane jednog americkog sudije u Hagu i onda se ta izmisljotina uvodi kao neupitna istina i to od strane suda koji je izmedju ostalog pustio na slobodu Haradinaja, Orica i Gotovinu. Namece se da je ubijeno „8 hiljada neduznih civila“ iako to nije istina jer se u tih 8 hiljada ubrajaju i naoruzani pripadnici muslimanske vojske koji su ubijeni u borbama, da medju njima ima onih koji su pocinili zlocine nad Srbima i oni koji su ubijeni daleko od Srebrenice u drugim sukobima. Sve to ukazuje da se Srebrenica zloupotrebljava za neciju agendu i da sve oko Srebrenice nema vise nikakve veze sa zrtvama, pomirenjem, suocavanjem, buducnoscu, kaznjavanjem zlocinaca.

  4. Cinjenica je da je Oric Milosevic udbas od poverenja. Da li je i ubijao srpske civile po naredjenju Miloseviceve db? Da se „pripremi teren“ za „ciscenje Srebrenice“ i „povezivanje srpskih teritorija“. Ja mislim da je to ocigledno.

  5. U Danasu je ovih dana osvanulo desetina članaka euforično promovišući tzv. genocid. Samo jedan članak o stradanju Srba u istočnoj Bosni. Moje pitanje uredništvu, dali ste normalni?

  6. Svako ko izvede zlocin treba da odgovara Nije zato kriv srpski narod. . Odgovorni su osudjeni za zlocine nad muslimanima ali ne i nad Srbima

  7. Prvo srpski narod niko ne krivi, a drugo dijete ubiti (1995-1995) koje nema ni godinu dana je genocid kamoli ta cifra.
    Gospodo razlog za tako nešto nije moguće pronaći, prihvatili ili ne genocid je počinjen.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.