Danas ste me nepravedno osudili ali niste mi uzeli moje ideale: Bjelogrlić nakon presude 1

Nakon što je Prvi osnovni sud proglasio krivim Dragana Bjelogrlića zbog nasilničkog ponašanje i izrekao mu uslovnu kaznu zatvora od šest meseci s rokom provere od dve godine, on se ispred suda kratko obratio medijima i izjavio da nije zadovoljan prvostepenom presudom, kao i da će on i njegovi advokati uložiti žalbu.

„Mislim da sud nije usvojio niz činjenica koje su jasno dokazale da nisam izvršio delo za koje sam osuđen. Moji advokati će uložiti žalbu i iskoristiti sve legalne mogućnosti da se na višim instancama izbore za pravedan ishod“, rekao je Bjelogrlić.

On je dodao da je njegovo uverenje da je ova presuda samo nastavak torture i pritiska koji se nad njim vrše već duži niz godina.

„Zato je moja izjava  jasna. Danas ste me nepravedno osudili ali niste mi uzeli moje ideale, niste mi uzeli moju veru u ovo društvo, niste mi uzeli veru u ljude u Srbiji i njihovu snagu da se izbore za jedno pravednije i bolje društvo u kojem ovakav progon pojedinca neće biti moguć. Idemo dalje“, izjavio je Bjelogrlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari