Danas svečano uručenje godišnjih nagrada UNS-a na 140. rođendan 1UNS Foto: Logo

Na 140. rođendan UNS-a biće uručene nagrade za životno delo i za najbolje novinarske radove objavljene u medijima, u periodu od 10. decembra 2020. do 10. decembra 2021. godine.

Svečano uručenje godišnjih nagrada Udruženja novinara Srbije biće danas, na Dan UNS-a, 21. decembra u 12 časova u Pres centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova br. 6/3)

Nagrade za životno delo pripale su Anđelki Mali i Đorđu Jevtiću.

Nagradu za najbolji godišnji uređivački koncept Dimitrije Davidović dobili su redakcija portala 021 iz Novog Sada i odgovorni urednik Zoran Strika.

Zlatna povelja koju Udruženje novinara Srbije dodeljuje za rad i doprinos novinarstvu i razvoju novinarske organizacije pripala je Ninoslavu Miljkoviću glavnom i odgovornom uredniku Radio Aleksinca i mesečnika Novosti juga.

Specijalnu nagradu Žika M. Jovanović za teorijske radove o novinarstvu i publicističko delo dobio je docent na Fakultetu političkih nauka u Beogradu dr Marko Nedeljković za prvo istraživanje o transformaciji medija u digitalnom dobu.

Nagrada „Laza Kostić“ za vest i izveštaj pripala je Kseniji Pavkov za prilog „Vijetnamski radnici iz Linglonga“ N1 televizije.

Nagrada „Laza Kostić“ u kategoriji reportaža dodeljena je Goranu Sivačkom za reportažu „U olupini Bigza“ objavljenoj na portalu 24sedam.

Nagrada „Laza Kostić“ u kategoriji karikatura i novinska satira pripala je Vladislavu Filipoviću.

Ovom prilikom biće uručena i UNS-ova nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez “Aleksandar Tijanić“ novinarki Sandri Petrušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari