Danas uspešnost preduzeća i pojedinca zavisi od znanja 1

DOBA Fakultet je najveći privatni fakultet u Sloveniji. Ujedno je i prvi i jedini fakultet u jugoistočnoj Evropi sa međunarodnom akreditacijom online studija – UNIQUe. Recite nam nešto više o tome…

– DOBA Fakultet je fakultet sa tradicijom, međunarodnom akreditacijom kvaliteta, evropskim standardima, akreditovanim savremenim programima i 18-godišnjim iskustvom u online obrazovanju. Glavna prednost koju naglašavaju naši studenti, a koja nas izdvaja od drugih fakulteta, su online programi za odrasle. Većina naših studenata ima praktična iskustva i zato je i rad koncipiran na praktičnim zadacima, koji mogu odmah da se koriste na radnom mestu, kao i profesorima, koji i sami imaju praktična iskustva.

Međunarodna akreditacija je značajna za studente i diplomce, jer potvrđuje visoki međunarodni standard online studija na našem fakultetu, pored visokih ocena izvođenja studija od stane naših studenata, i najvažnije, napredovanje naših diplomaca. Ponosni smo na činjenicu da 64% naših diplomaca odmah nakon diplome ostvari pozitivne promene u životu – unapređeni su na poslu, dobiju veću platu ili promene posao.

Koje programe izvodite u Srbiji?

– Na srpskom jeziku već devet godina zaredom izvodimo online programe i još uvek smo jedini koji online studije izvodimo u celini. Studenti imaju mogućnost da studiraju tri bachelor i dva master programa na srpskom jeziku. Programi su specifični i obuhvataju savremene predmete koje studenti mogu naći samo na našem fakultetu.

Da li su studije bachelor i master programa takođe akreditovane kao i ostale studije u Srbiji?

– Svi programi DOBA Fakulteta su akreditovani od strane Ministarstva Republike Slovenije za Visoko školstvo. Diploma DOBA Fakulteta je priznata u zemljama Evropske unije. Stručno priznavanje inostranih kvalifikacija u Srbiji obavlja ENIC/NARIC Centar.

Učenje postaje neizbežan deo radnih procesa i deo svakodnevice, pogotovo u današnje vreme. Koliko polaznika (naročito preduzeća), prema vašim podacima, ceni i neguje doživotno obrazovanje?

– Na DOBA Fakultetu smo uvereni da uspešnost preduzeća i pojedinca danas zavisi od znanja. Neprestano učenje je danas način života. Mislimo da su toga sve više svesna i preduzeća, koja obrazuju zaposlene za uspešnu budućnost. Poslodavci žele zaposlene sa sopstvenom predstavom o svetu, radoznale i oduševljene novim saznanjima, spremne za neprekidno učenje i one koji se energično suočavaju sa izazovima.

Dobre ocene i ispunjena biografija više nisu garancija za karijeru u budućnosti. Institut of the Future iz Silicon Valleya u studiji Future Work Skills 2020. je predstavio važne kompetencije do 2020. godine, koje će biti nužno potrebne zaposlenima. Osim stručnih znanja u budućnosti prilikom zapošljavanja biće vrlo važna socijalna inteligencija – odanost, fleksibilnost, inovativnost, radoznalost, hrabrost za nove izazove, empatija, entuzijazam.

Koji su vam planovi za budućnost? Imate li u planu širenje izbora programa i predavača?

– Želimo da postanemo jedan od vodećih fakulteta za online obrazovanje u Evropi i globalno priznati fakultet na ovom području, prepoznatljiv po pedagoškom inoviranju, otvorenosti, društvenoj odgovornosti, uverenju u održivi razvoj, i sa preduzetnički usmerenim i društveno odgovornim studentima, koji su spremni da rešavaju aktuelne privredne probleme i društvena pitanja.

I u budućnosti želimo da pratimo našu viziju – škola, koja vidi dalje – i uverena sam da ćemo u tome, kao i do sada, biti uspešni.

Sve informacije o DOBA Fakultetu su dostupne na www.doba.rs. U junu organizujemo i besplatno online letnju školu da interesantnim vebinarima, sve informacije su dostupne na linku.

Danas uspešnost preduzeća i pojedinca zavisi od znanja 2

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari