Počela četvrta Danasova škola novinarstva 1Foto: Ana Mihajlović/Danas

Polaznici četvrte generacije Danasove škole novinarstva imali su danas uvodno predavanje na kojem su se upoznali sa planom rada škole i redakcije.

Ukupno 10 polaznika, studenata i mladih novinara, će naredna dva meseca sa urednicima i novinarima Danasa preći osnovne novinarske forme i upoznati iskusne novinare, nakon čega će tokom drugog dela programa tri meseca imati praktični deo u redakciji i rad sa mentorima.

Polaznici će, osim veština pisanja novinarskih formi poput vesti, izveštaja, intervjua i reportaže, steći i znanja o novim platformama i formatima, te o specifičnostima onlajn novinarstva i kako mediji u svrhu informisanja koriste društvene mreže i istraživanje publike.

Počela četvrta Danasova škola novinarstva 2
Foto: Ana Mihajlović/Danas

Uvodno predavanje, na kojem su polaznike upoznali sa radom škole i redakcije, održali su glavni i odgovorni urednik Danasa, Dragoljub Draža Petrović i glavni izvršni urednik portala Danas.rs Vladimir Maričić.

Ove godine na konkurs se prijavilo više od 70 zainteresovanih za pohađanje Danasove škole, a predstavnici Danasa imali su težak posao da odaberu one koji će činiti treću generaciju polaznika.

Projekat „Danasova škola novinarstva je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

​Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Počela četvrta Danasova škola novinarstva 3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari