Dani Kleka 2015. okupiće ovog vikenda meštane i njihove goste na menifestaciji koja će promovisati druženje, sport i kulturne običaje ovog mesta pored Zrenjanina. Prema rečima Strahinje Ćapina, sekretara MZ Klek, tokom tri dana manifestacije meštani i posetioci imaće priliku da uživaju u nizu događaja. Sve počinje u petak, tačno u podne, sportom jer je ovo selo poznato upravo po sportistima – Dejanu Bodirogi i braći Grbić. U podne će s eodržati mini olimpijada koja se sastoji od turnira u basketu, malom fudbalu, odbojci, stonom tenisu i takmičenjem u poligonima na raznim lokacijama.

                       

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

– Prvog dana naše manifestacije biće otvorene izložbe duboreza Petra Mrkajića u Vatrogasnom domu, dok će u parku biti izložba domaće radinosti. Aktivnosti za decu kreću maskembalom i nastavljaju se priredbom osnovaca, nakon čega sledi program nastup kulturno-umentilkih društava, a posle toga je muzički program po ugostiteljskim objektima. Svi su dobrodošli – poručuje Strahinja Ćapin.

U subotu se održava likovna kolonija i kreativna radionica, zatim takmičenje u kuvanju riblje čorbe, izložba vina i rakije i parada motora. Program na bini sastoji se od priredbe učenika OŠ “Jovan Dučić” i nastupa ansambla “Arhaik” iz Kleka, a tada će biti dodeljene i nagrade najboljima na likovnoj i kreativnoj radionici, sportistima i najuspešnijim đacima. Nakon toga, nastupaju specijalni gosti kulturne večeri. U nedelju se održava takmičenje u pecanju, Sveta Božanska liturgija i regata sa Klečanske marine. Izložba pasa najavljena je u 18 časova u praku.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari