Građanke i građani Kikinde protiv kiča i šunda: Peticija protiv održavanja koncerta Jelene Karleuše tokom Dana ludaje 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Građanke i građani Kikinde organizovali su potpisivanje peticije za zabranu i otkazivanje koncerta pevačice Jelene Karleuše za Dane ludaje 2024. godine.

Građanke i građani Kikinde protiv kiča i šunda: Peticija protiv održavanja koncerta Jelene Karleuše tokom Dana ludaje 2
Foto: Igor Grandić

– Manifestacija ,,Dani ludaje“ koja se u Kikindi održava početkom jeseni od 1986 godine, tradicionalno počinje defileom dece iz lokalnih zabavišta, kikindskim trgom. Oni su obučeni u kostime napravljene od jute, ukrašene listovima kukurozivine i na glavama nose jutene šešire. U to vreme gradski trg već je pun štandova na kojima se prodaju kolači od ludaje, Banatski fruštuk i ostale đakonije. Predveče se mere najveće i najteže ludaje i nakon proglašenja pobednika nešto malo kasnije sledi koncert, objašnjava za Danas organizator peticije Igor Grandić, odbornik u Skupštini Grada Kikinde i poverenik pokreta slobodnih građana za Kikindu.

Građanke i građani Kikinde protiv kiča i šunda: Peticija protiv održavanja koncerta Jelene Karleuše tokom Dana ludaje 3
Foto: Lična arhiva

Kako dodaje, vest da će ove godine na bini ukrašenoj najvećim ludajama, koncert održati Jelena Karleuša uznemirila je mnoge građane.

– U Kikindi svi smo godinama unazad svedoci besramnog uništavanja svega i svih koji ne pristaju da budu deo vlasti koja uništava pred sobom sve što ima ikakvu pravu vrednost. Ovom peticijom Kikinđani poručuju lokalnoj kabadahijskoj upravi da ne žele Jelenu Karleušu, predstavnicu šunda, kiča i neukusa u zamenu za sve kulturne institucije koje su uništili u poslednjih par godina i ne nameravaju da sa istim stanu. Borimo da naš lep i umoran grad ponovo bude grad kulture na koji smo bili ponosni – zaključuje sagovornik Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari