U senci proslave rekordne četvrte titule u Partizanu se vodi žestoka bitka oko trenera Aleksandra Stanojevića. Ni dupla kruna ni učešće u Ligi šampiona i milioni evra zarade od nje nisu umirili opoziciju mladom stručnjaku u upravi kluba, koja odavno želi da mu vidi leđa. Takav kakav je – previše samostalan, na svoju ruku, poštovan od strane navijača crno-belih, stručne javnosti i medija – najmlađi čovek na klupi prvog tima u istoriji „parnog valjka“ dugo je trn u oku nekima od čelnika Partizana, naviknutih da uvek budu u prvom planu i u sve se mešaju.


Mada su mu uvek davali glasnu podršku, pa i posle prolećnog prvenstvenog poraza od Vojvodine, kada su ga samo odbijanja nekih njegovih kolega da se preko noći presele u Humsku sačuvala na mestu šefa stručnog štaba, zagovornici Stanojevićeve smene su mu brojali greške u „koracima“ i skupljali „dokaze“ protiv njega, a nije da ih nije bilo, pa ne bi bilo iznenađenje ako ga već ovih dana, jednu godinu pre isteka ugovora, puste „niz vodu“. Pitanje je i da li on želi dalje da radi sa ljudima koji mu uporno rade o glavi i ne prate njegove dugoročne ambicije, odnosno hoće li i može li da nastavi posao pod istim uslovima, pošto je za 13 meseci od dolaska osvojio tri domaća trofeja i uveo tim u evropsku klupsku elitu. Odgovor ćemo dobiti možda već danas, sutra ili najkasnije do kraja nedelje, nakon što dve strane sednu za sto i bace sve karte na talon. Ili će i jedni drugi popustiti, raščistiti neke stvari, naći se na sredini i zajedno krenuti u nove kvalifikacije za Ligu šampiona ili će Partizan četvrti put za pet godina promeniti trenera, a Stanojević svoje znanje i uspehe naplatiti na nekoj drugoj adresi.

Druga velika i bitna dilema tiče se Mladena Krstajića, jer se već postignut dogovor o postavljanju kapitena crno-belih u novog sportskog direktora na kraju ove sezone, neočekivano našao na klimavim nogama. Kako se može čuti od izvora bliskih vrhuški kluba, uprava pokušava da iskusnog defanzivca i istinskog lidera ekipe privoli na odlaganje igračke penzije za još šest meseci, što je protivno njegovoj mnogo puta ponovljenoj odluci o povlačenju. Drugi, eventualni kamen spoticanja jeste Krstajićeva sloboda u radu na novoj funkciji, jer naš nekadašnji reprezentativac važi za nekoga ko ne sudi „ni po babu ni po stričevima“, što baš i nije poželjan princip ponašanja u Srbiji, pa ne treba biti zatečen ako, uvidi li da ne može tako da posluje, digne ruke od svega i sasvim napusti Partizan. Od rešenja ove dve enigme zavisiće i tok i ishod predstojećeg prelaznog roka, jer sada igrače dovodi i prodaje maltene ko stigne, bez jasne koncepcije i ciljeva. I, naravno, unapred poznatog budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari