'Dani porodice' u Beogradu 1foto: (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju/Djordje Kostic)

Manifestacija „Dani porodice“ otvorena je danas u Beogradu, u Sportskom centru „Olimp“ na Zvezdari.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je saopštilo da je uz sportsko-rekreativne aktivnosti za decu i roditelje predviđen kulturno-umetnički progam.

Ministarka Milica Đurđević Stamenkovski je izjavila da „društvo koje porodicu stavi na prvo mesto, ima zagarantovanu budućnost“, da je „porodica je utkana u dušu našeg naroda, predstavlja stub društva i vrednost koja nema alternativu“.

Ministarka je roditelje podsetila da su u toku izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, čijim će usvajanjem znatno biti uvećan roditeljski dodatak za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta.

Pohvalivši Opštinu Zvezdara zbog prirodnog priraštaja, Đurđević Stamenkovski je rekla da je veoma važno da se u celoj Srbiji podstakne rađanje drugog deteta.

„Nemamo pravo da skrstimo ruke i da ne vidimo da je tzv. bela kuga, pošast koja vlada čitavom Evropom, već treba da prionemo na rad i započnemo demografsku obnovu svim zajednički snagama. Da se borimo da nam se rađa više dece, da nam se vrate oni koji su otišli u inostranstvo i da sistem porodičnih vrednosti bude uspostavljen svuda i na svakom mestu“, rekla je ministarka.

Đurđević Stamenkovski i predsednik Opštine Zvezdara Mihailo Dosković su posadila tri stabla kao simbol ljubavi, vere i nade – vrednosti porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari