Pod motom, „Nije zlato sve što sija, većiz zemlje što nam klija“, Asocijacija za razvoj Kladova i Opština Kladovo do nedelje u ovom podunavskom gradu organizuju prvi sajam povrtara. Na platou ispred kladovskog Doma omladine tri dana smenjivaće se različiti sadržaji kojima je zajednički imenitelj povrtarstvo.

Prema najavama organizatora Dani povrtara imaće oko 200 učesnika iz kladovske opštine, ali i opština Boljevac, Golubac, Negotin, Bor, Guča i Raška.

– Dani povrtara imaju prezentacioni, ali i edukativni karakter. Osmišljeni su kao manifestacija na kojoj će se izlagači predstaviti svojim proizvodima, kako povrtari tako i proizvođači opreme i repromaterijala za povrtarstvo. Sastavni deo prvog sajma povrtara čine i tribine na kojima će se razgovarati o ulozi žena u agrobiznisu, značaju udruživanja i mogućnostima korišćenja podsticajnih sredstava i zaštiti povrtarskih kultura – objašnjava za Danas predsednik Upravnog odbora Asocijacije za razvoj Kladova Predrag Petrić.

Svakog dana kladovskog povrtarskog sajma biće prezentovani primeri dobre poljoprivredne prakse i organizovano takmičarsko pripremanje jela od povrća – svadbarskog kupusa i paprikaša i odabir najboljeg. Kladovski mališani će u maskenbalu svojim maskama pokazati da „povrće život znači“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari