Posle jednogodišnje pauze manifestacija „Dani smuđa“ biće održana 24. i 25. novembra u Golupcu. Tokom dva dana više od sto pecaroša takmičiće se u tri discipline – najmlađi pecaroš, najveći ulovljeni smuđ i najviše ulovljenih komada smuđa. Kako za Danas objašnjava direktorka hotela „Golubački grad“ Rosica Marković Pejić, takmičenje će se održati duž celog keja u dužini od 2,5 kilometara na mestu gde je Dunav najširi – 6.

Posle jednogodišnje pauze manifestacija „Dani smuđa“ biće održana 24. i 25. novembra u Golupcu. Tokom dva dana više od sto pecaroša takmičiće se u tri discipline – najmlađi pecaroš, najveći ulovljeni smuđ i najviše ulovljenih komada smuđa. Kako za Danas objašnjava direktorka hotela „Golubački grad“ Rosica Marković Pejić, takmičenje će se održati duž celog keja u dužini od 2,5 kilometara na mestu gde je Dunav najširi – 6.700 metara.
– Smuđ je riba koja je najteža za pecanje. Uspeh zavisi od mamca, sportske sreće i doba u godini kad se peca – kaže Marković Pejić i dodaje da je smuđ najkvalitetnija dunavska riba. Dosadašnji rekord takmičenja bio je ulovljeni smuđ težak 4,5 kilograma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari