Pirotski ženski košarkaški klub „Gimnazijalac“ povodom Velike Gospojine, slave grada, organizovao je manifestaciju pod nazivom „Dani ženske košarke u Pirotu“.

U sklopu manifestacije u subotu je organizovan je prvi međunarodni ženski košarkaški turnir pod nazivom „Pirot 2010“, a juče je na trgu u centru grada organizovan međunarodni košarkaški festival pod nazivom „Mini basket – maksi zabava“.

Na turniru, koji je održan u Sportskoj hali Kej, osim ekipe domaćina, učestvovale su ekipe beogradskog ŽKK „Partizan“ i vršačkog „Hemofarma“, kao i ekipa NSA iz Sofije u Bugarskoj. Prvo mesto na turniru osvojila je ekipa „Hemofarma“, drugo „Partizana“, a treće juniorke „Partizana“.

Zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić primio je predstavnike sva četiri kluba i tom prilikom istakao da je ta sredina iznedrila mnogo sportista i košarkaša, među kojima je najpoznatiji trener Svetislav Pešić.

Predsednik „Gimnazijalca“ i načelnik Pirotskog okruga Goran Stamenović je rekao da taj klub okuplja oko 150 devojčica koje se bave košarkom.

O turniru i značaju ženske košarke govorili su treneri „Partizana“ i „Hemofarma“ Marina Maljković i Miroslav Popov, kao i predstavnik NSA Sofija Nacko Nackov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari