„Urušavate zdravstveni sistem, ne želimo Vas na njegovom čelu“: Predsednik sindikata Nezavisnost UKC Niš ministarki Danici Grujičić

Ostavite komentar


  1. Evidentno je da se ministarka zaplela kao pile u kučine. Umesto da olakša bolesnim lečenje ona bi da ih bezrazložno šeta od lekara do komisije i nazad.

  2. Kako lekare nije sramota !
    Stavljamo ministaku i polituku po strani !
    Lekari rade na pet mesta, na posao u drzvnim bolnicama dodjete da se „odmorite“ da bi mogli posle polsa privatno da radite…a pacijente terate da dolaze privatno ! Licni sam primer i stojim iza ovoga sto sam napisao !
    Problem vam je sto ste izuzeti sada zbog ovog povecanja, pa se pozivate na urusavanje sistema, sram vas bilo ! Nece povecanje medicnskim sestrima urusiti sistem, sistem ste vi lekari urusili vasim pristupom i ponasanjem !
    Na zalost ali je tako !

  3. Svaka vam cast na izjavama da plate treba svima da se povecaju bojle nego sto predlaze za bolovanje neka poveca platu niko nece ici na bolovanje

  4. Svaka cast isindikatu Nezavisnost za borbu svih nas u zdravstvu a ne sindikatu socijalne zastite koji glefa samo clanarinu.

  5. A kada su plate povećane samo doktorima niste se oglašavali.
    Da li Vi predstavljte sve zdravstvene radnike ili ne?
    Budite iskreni.
    Bez sestara i tehničara,jeb mnogo teže.
    Retko koji doktor će odraditi posao sestre ili tehničara,sujeta je ogromna

  6. Da se nadovezem, u vezi povecanja plata med sestrama. Da i treba da bude, na njima je najveci deo posla oduvek bio, a najmanje placeni od pamtiveka. Kako je receno da ce od hanuara i ostali imati povecanje, ne razumem onda u cwmu je bunt dotucnog, i ne znam koja mu je funkcija u zdravstvu? Mnogi ne zdravstveni radnici sede po nekim kancelarijama i kao nesto rade…u danasnje vreme digitalizacije, nije ih potrebno toliko, IT sector to resava sa par ljudi. A mnogi oni , koji su ne medecinsko osoblje, zaposleni preko veza raznih, bez adekvantnih referenci, nema sta da traze po zdrav ustanovama….

  7. Kada pročitam reč nezavisan jasno mi je sve. Ta nezavisnost se ogleda u odsustvu zdrave pameti i logike.

  8. Kako je moguće urušiti nešto što je odavno urušeno, može se reći da i ne postoji ????

  9. Ne znam šta će uraditi ili ne za ovaj zdravstveni sistem ali će sigurno biti upamćena kao jako loš ministar i čovek. Biti protiv svojih kolega po bilo kom pitanju ne može biti dobro. Sestre su zaslužile povišicu, naročito u bolnicama, one po DZ nisu zaradile ni za hleb.

  10. Nije mi jasno zašto se bune zbog povećanja plata medicinskim sestrama od 5,5%.
    Kao prvo povećanje su zavisno od sistematizacije dobili i fizio i radni terapeuti konkretno u rehabilitaciji.
    Umesto da traže povećanje plata ostalih zaposlenih u zdravstvu , predstavnici sindikata rezonuju po sistemu “ da komšiji crkne krava “ .
    Naš srpski mentalitet je čudo!

Ostavite komentar


Društvo

MUP šalje dva helikoptera za gašenje požara u Severnoj Makedoniji 10

MUP šalje dva helikoptera za gašenje požara u Severnoj Makedoniji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uputiće sutra dva helikoptera Helikopterske jedinice radi pomoći pripadnicima Sektora za vanredne situacije u gašenju požara koji se iz Severne Makedonije proširio u mesto Kozjak kod Bujanovca, u blizini manastira Prohor Pčinjski, saopštio je večeras MUP.

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.