Ministarka Danica Grujičić: Liste čekanja prepolovljene za magnetnu rezonacu 1Foto: Screenshot Facebook/Južne vesti

Ministarka Danica Grujičić navela je da će od danas zaživeti softver za razdvajanje hitnih pacijenata i onih koji dolaze na regularnu kontrolu, ali i da je  Lista čekanja za magnetnu rezonancu prepolovljena.

Danica Grujičić je, govoreći o novom softveru, objasnila da je „ovo potpuna novina“ i dodala:

„Kasnije ćemo ga koristiti za sve ostale liste čekanja. Sledeće je prvo kompjuterizovani skener. Ideja je da se prečešljaju sve liste čekanja da bismo videli da je 20 pacijenata bilo zakazano na dva mesta istovremeno“, istakla je ona, a prenose mediji sa konferencije za novinare u Palati Srbija na kojoj je predstavljena platforma za jedinstvenu listu.

Danica Grujičić
Danica Grujičić, foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Danica Grujičić: Prvo Beograd

Kako se čulo na tom događaju, platforma omogućava kontrolu broja pregleda na svakom aparatu, kao i da će to, za početak, obuhvatiti Beograd, pa Kragujevac i Niš, a potom  Vojvodinu.

„Ukoliko neko bude čekao nakon ovoga neka se javi Ministarstvu, a direktori će za to odgovarati. Svaki dan ćemo znati koliko je pregleda urađeno za 12 sati rada. Svaka magnetna može da uradi 24 pregleda. Dijagnostika do kraja 2024. biće potpuno sređena pomoću ovog softvera“, objasnila je Danica Grujičić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari