Danica Popović pokrenula postupak protiv dekana Ekonomskog fakulteta

Nakon što joj je izrekao meru javne opomene

Ostavite komentar


  1. Marori ljudi, sede glave, navodno akademski obrazovani, profesori, dekani i zavadi ih SNS kao malu decu od 5,5 godina. Srbija haos. Ovo sto SNS radi je gore od kecerskih borbi u blatu.

    1. Kakve ovo veze ima sa SNS-om?! Kad je Mali plagirao, bio vam je kriv SNS. Kada profesorica, koja je protivnik SNS-a, plagira, opet je kriv SNS. Ja bih rekao da je krivo celo društvo, jer SNS botovi brane svog plagijatora, a bojkot botovi brane svog plagijatora. Bicenam bolje tek kada svi osude oba plagijatora.

        1. Pa, objavi onda tuđi prevod „Rata i mira“ pod svojim imenom. Može dobra kinta da se dobije za to.

      1. Sinisa mali jeste plagirao, i to preko pola „svog“ rada, a kod Danice Popovic radi se o sns-ovskoj namestaljci, jer im je krivo sto su uhvaceni u kradji

      2. Svako ko je zavrsio Ekonomski fakultet zna i ko je i Danica Popovic i Branislav Boricic. Profesorka koja je javno vredjala studente na predavanjima i nazivala ih debilima nema prava nikoga da optuzi ni za sta. Imala je srece sto smo je se svi plasili umesto da je prijavimo za neakademsko ponasanje.

  2. Dekan Ekonomskog nije kandidat za rektora. A racunovodstvo Ekonomskog neka odvaja novac u namenski depozit: morace da plati veliku odstetu profesorici.

    1. Vama je normalno, da profesorica koristi tuđ prevod kao svoj? A bila je prva da pljuje Malog. I tada sam rekao da je sramota to što Mali radi, a i sada kažem da je ovo sramota. Gde je moral? Ili je samo bitno kojoj političkoj opciji neko pripada?!

  3. Ovde su, očigledno, umešani i prsti druge prof. Popović, rektorke, koja koristi sva sredstva kako bi sprečila pojavljivanje kredibilnog protivkandidata na predstojećim izborima za rektora Univerziteta u Beogradu. Odbor za profesionalnu etiku UB se od mandata sadašnje rektorke koristi za eliminisanje i diskreditovanje „moralno nepodobnih“ dekana, a na tome, u ovom slučaju, dve profesorke Popović tesno sarađuju.

  4. Pazi sad ovo: „dekan nije ni smeo da pokreće postupak o „plagijatu prevoda“, jer prevod ne spada u naučno-istraživačke radove“! To je kao da kaže „ne može da me kazni za krađu dinara, jer piše da se kažnjava za krađu dolara“.

  5. Formiranje strucne komisije je eticki prekrsaj? Pa nalaz te komisije i epilog postupka upravo opravdavaju njeno formiranje! Bez te komisije ne bi bilo moguce ustanoviti plagijat. Kakve su sve manipulacije ovde u pitanju…

  6. Profesor Vuk Radović mi je predavao. Za sve bi mogao biti optužen, ali za pristrasnost nikako! Radi se o jednom poštenom i pravičnom čoveku, kojem nema šta da se prigovori. Za dekana Boričića ne znam, ali optužbe protiv njega su zaista smešne. Vidi se da je cilj svega medijska hajka protiv njih dvojice. Nije isključeno da su tu glavni motiv izbori za rektora Univerziteta u Beogradu.

    1. Vuk Radović radi na Pravnom, Ekonomskom i Geografskom, a žena mu radi na Pravnom i Saobraćajnom. Koliko mesta mladih docenata on zauzima?

  7. Koji su argumenti profesorke Popovic? Ne vidim ih u ovom clanku. Verovatno je sve to u dosluhu sa Rektoratom.

  8. Pitanje na koje profesorka izbegava da odgovori jeste: kako se desilo da je uzela tuđi honorar? Ona se sada bavi samo proceduralnim pitanjima, a zaobilazi suštinu. 🙁

  9. Kako profesor Boričić, piun u rukama Vučića, uopšte može da razmišlja, da bude rektor ili prorektor kad samo što nije napunio 66 godina života?Boričić je zadnja tri mandata bio dekan na Ekonomskom fakultetu, i još četiri puta je bio prodekan na istom.To je baš demokratično – zar ne???Da nepričam da je medjuljudske odnose na fakultetu sveo na onu narodnu – zavadi pa vladaj…Strašno…Jeziv lik…

  10. Niko ne pominje da je Boricic kaznio i Djuricina zbog doktorata Malog. To znaci da treba i sa te strane da ocekuje eticku prijavu?! Zemljo, otvori se!

  11. Zašto neobjavite moj komentar koji je apsolutno tačan?Nemojte biti selektivni!

  12. Zaista je zamorno čitati tekstove profesorke Danice Popović koja uporno preskače suštinu spora. A suština je da je preuzela, kopirala (nazovite kako hoćete) autorsko delo njenog kolege Babića. A i prevod je autorsko delo, opšte je poznato.
    Najveća šteta u ovom tužnom sporu je naneta Ekonomskom fakultetu.
    Za časni povlačenje uz izvinjenje profesorka Popović je propustila nekoliko šansi.

  13. Čekaj čekaj, pa ova sada tvrdi da ako ukradete tuđi prevod vi niste napravili prekršaj jer to „nije naučno-istraživački rad“. Pa ovo je sve bolje i bolje. Sada će onda svi da „zaboravljaju“ da navedu ime prevodioca i lepo sve štampaju pod svojim imenom. A ako ih neko prozove za krađu rećiće „pa nije naučni rad pa nije ni krađa“. Majko mila, i ta bi da ocenjuje tuđi rad.

  14. Profesor Boricic rodjen je 12.maja 1955. godine. Sa punih 66. biti izabran za Rektota moze da se nada damo covek koji je jako servilan i zna da slusa. Zalosno je sto se ponizava na zalasku karijete, umesto da uziva u penziji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.