Smišljena kampanja protiv mene: Danilo Daničić tvrdi da ne stoji iza sajta i pokreta "Kopaćemo" 1Foto: Freeimages/cierpki

Danilo Daničić reagovao je tekst Danasa „Da li iza famoznog sajta „Kopaćemo“ stoji nekadašnji vlasnik portala „Telepromter“ Danilo Daničić?“, tvrdeći da on ne stoji ni iza sajta niti istoimenog portala, koji propagiraju prokekat Jadar i kopanje litijuma u Srbiji.

Njegovu reakciju prenosimo u celosti:

„Kategorički demantujem da stojim iza sajta i pokreta Kopaćemo. Nemam apsolutno nikakve veze sa tom pričom. Neki amaterski programeri iz Bosne i Švedske, koje ne mogu da tužim jer ne žive u Srbiji, nespretno su povezali dve apsolutno nespojive stvari.

Smišljena kampanja protiv mene: Danilo Daničić tvrdi da ne stoji iza sajta i pokreta "Kopaćemo" 2
Foto: Privatna arhiva

Ni jedan konkretan dokaz niko nije ponudio da sam bilo šta ja napravio ili napisao oko Kopaćemo. Guglali su moje ime i videli da sam nekada radio u javnosti kao novinar, pa im je bilo zgodno da mi nakače taj sajt. Nekoga su morali da žrtvuju posle toliko vremena i truda uloženog u uzaludno „hakerisanje“.

Što se tiče udruženja „Jadar i ti“, to je udruženje čiji sam zastupnik. Sve je javno i dostupno preko APR-a. Ništa ne krijem. Pošto sam napustio IT sektor, imao sam potrebu da se priključim ekološkom aktivizmu, naročito oko teme litijuma i rudnika. Cilj mi je da se borim za strogu zaštitu zdravlja ljudi, pa i po cenu da se zaustavi rudnik, jer naše zdravlje nema cenu. Želeo sam da doprinesem dijalogu oko ove teme. Ideologija „Jadar i ti“ je dijametralno suprotna Kopaćemo.

Međutim, deluje mi kao da je ovo smišljena kampanja protiv mene da se osujete moji ulazak u ekološki aktivizam mimo onih koji dominiraju narativom na ekološkoj političkoj sceni. Moj pristup bi bio dosta drugačiji. Borio bih se za dijalog i razumevanje bez nasilja i političkih igranki. Nastaviću da se borim bez obzira na sajber nasilje koje trpim iza sata u sat zbog objavljivanja svih mojih ličnih podataka po svim mrežama”, naveo je Daničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari