darija kisićFoto: FoNet/ Milica Vučković

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je danas, na konferenciji „Žena za žene – gde je žena u Srbiji danas“, da se svake godine beleži pomak kada je u pitanju položaj žena u Srbiji.

„Treba da uradimo sve i da podržimo sve žene da budu ravnopravne, bezbedne, da znaju da nisu same“, rekla je Kisić na konferenciji koju je časopis „Blic žena“ organizovao povodom 18 godina postojanja, navodi se u saopštenju.

Kisić je navela da žene u Srbiji danas vode najznačajnije institucije, pored ostalih, Vladu Srbije, Narodnu banku Srbije, Vrhovni kasacioni sud, Ustavni sud, Republički fond za zdravstveno osiguranje, da beleže izuzetne rezultate na polju obrazovanja, a da su iznad svega stub svojih porodica.

„Ono na šta treba da budemo ponosni jeste da gotovo svake godine skoro 15 odsto više žena diplomira na fakultetima u odnosu na muškarce. U 2021. godini 10 odsto žena je doktoriralo više u odnosu na kolege muškog pola. Žene su prepoznale da je znanje moć, da je to put do nezavisnosti i da je to nešto što niko ne može da nam oduzme“, rekla je Kisić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari