Darko Glavaš o rešavanju posledica nevremena: Gradska čistoća bila apsolutni heroj u tom poslu 1Foto: K. Bondžulić/Danas

Gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju Beograda Darko Glavaš rekao je danas da je oko 1.500 radnika na terenu sa više od 250 vozila kako bi rešili posledice nevremena, a da je već stotinu intervencija u celosti rešeno, te da je Gradska čistoća bila „apsolutni heroj“ u tom poslu.

Glavaš je rekao Radio-televiziji Srbije da je palo skoro dvostruko više padavina od najavljenih.

„Imali smo najavu od tridesetak litara padavina, a palo je do sada 70 litara po metru kvadratnom. Očekujemo još pet do sedam litara do kraja večeri“, naveo je Gavaš i najavio krajnji prestanak padavina između 22 sata i ponoći.

Prema njegovim rečima, ceo komunalni sistem je stavljen u stanje visoke pripravnosti.

„Dovoljan je samo jedan pokret lopate i da slivnik potpuno bude operativan, ali nažalost, ne možete da budete svuda istovremeno“, rekao je Glavaš.

Ocenio je da celokupna sanacija nevremena može potrajati 10 do 15 dana.

Savetovao je građanima da ukoliko se nađu na otvorenom tokom nevremena stanu sa strane i učine sebe što vidljivijim.

„Prvi je savet da ne krećete na put bez preke potrebe. Kada vas zadesi ovako oluja, uključite sva četiri pokazivača i učinite sebe što je moguće vidljivijim zbog toga što u ovim ekstremnim vremenskim uslovima vidljivost smanjena na samo nekoliko metara“, naglasio je Glavaš.

Glavaš je istakao i da je važno da građani slušaju uputstva Uprave saobraćajne policije i nadležnih organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari