Ulazak u seriju pobeda, tj. ozbiljno uključenje u šampionsku trku kao da je nemoguća misija za Crvenu zvezdu u ovoj sezoni.

Borac – Crvena zvezda 1:0 (0:0)

Lazović 86.

STADION: Borca. GLEDALACA: 3.500. SUDIJA: Duško Jovanetić (Užice). ŽUTI KARTONI: Ignjatović, Dragutinović – Lazetić, Nikolić, Koroman.

BORAC: Grahovac, Krnjinac, Ignjatović, Dmitrović, Antić, Dragutinović, Kocić, Pavlović ( od 59. Lazović), Stojanović (od 83. Stojčev), Grkajac, Milovanović.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Tomović, Petković, Mijailović, Milijaš, Nikolić, Lazetić (od 59. Blažić), Koroman, Subašić (od 77. Burzanović), Kleo (od 65. Perović)

Posle dva trijumfa izabranici Čedomira Janevskog ponovo su stali i to tamo gde su i u prošlosti često bili, u Čačku. Borac je potpuno zasluženo, golom mladog Nikolića upisao prvu pobedu u šampionatu, dok je Zvezda ovim slabim izdanjem pokazala da je ona furiozna završnica meča protiv OFK Beograd iz prethodnog kola izgleda bila samo trenutni bljesak i ništa više.

U odnosu na meč protiv OFK Beograd trener crveno-belih Čedomir Janevski ponovo je na raspolaganju imao Lazetića, a u startnih jedanest bio je i Subašić, odnosno prvi put u toj ulozi se našao i Brazilac Kleo.

Domaćin je prema očekivanju prepustio Zvezdi terensku inicijativu, međutim, njeni fudbaleri je nisu na najbolji način koristili, jer su golmana Borca uglavnom ugrožavali iz daljine, s obzirom na to da je lopta teško ulazila u šesnaesterac. U retkoj prilici kada se to i dogodilo Kleo je u 18. minutu preslabo šutirao. Iako su crveno-beli konstatno napadali, Čačani su ipak u jednom napadu uspeli da naprave šansu poluvremena. Na Stojanovićev šut, a uskoro i Antićev, veoma dobro odreagovao je golman gostiju Saša Stamenković.

U nastavku Čačani su odlučili da se odreknu respekta prema Zvezdi i zaigraju znatno otvorenije, čemu je naročito doprineo ulazak u igru Lazovića. Borac je delovao sve opasnije, dok sa druge strane beogradski crveno-beli nisu uspevali ništa konkretnije da urade kada bi se približili šesnaestercu. Ovu bezidejnost znao je da kazni upravo Lazović, kojeg je u 86. minutu odlično proigrao Prtenjak. Mogla je prva pobeda Borca u ovom šampionatu da bude još ubedljivija, međutim, Stojčev nije bio prezican iako je šutirao u prazan gol.

Nenad Milijaš, kapiten Crvene zvezde: Bila je ovo izuzetno teška utakmica. Dobro smo krenuli i šteta što u prvih deset minuta meča nismo došli do vođstva. Znali smo da je Borac iskusna ekipa, što su pokazali u ovom meču. Nisu nam dozvolili pozicije za šuteve, pogotovo u drugom poluvremenu. Na kraju su dobro znali da kazne naše greške. Možda nije trebalo toliko da se otvaramo.

Jugović u loži

Bivši fudbaler Crvene zvezde i nekadašnji član Uprvanog odbora Vladimir Jugović bio je uz ekipu na jučerašnjem meču protiv Borca. Dolazak Jugovića u Beograd, odnosno Čačak, mnogi su povezali sa njegovim navodnim, budućim uključenjem u rad kluba. Naime, ukoliko Dobrovije Tanasijević pobedi u predsedničkoj trci na Marakani, Vladimir Jugović bi trebalo da dobije funkciju potpredsenika Upravnog odbora. Utakmicu u Čačaku su inače uživo posmatrali i v.d predsednika Dobrivoje Tanasijević, sportski direktor Ilija Ivić, finansijer Dragi Mićović, Stevan Stojanović…

Radna grupa razgovarala sa kandidatima

Radna grupa Crvene zvezde zadužena za zakazivanje Izborne Skupštine razgovarala je sa obojicom kandidata, v.d. predsednika Dobrivojem Tanasijevićem i dr Zoranom Bingulcem. Od njih je zatraženo da do ponedeljka u pismenoj formi dostave planove i programe strategije razvoja kluba, a zatim će uslediti nova runda razgovora sa kandidatima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari