Opština Veliko Gradište objavila je da daje u zakup Vertikalni kej u samom centru varoši. Ukupna dužina objekta koji se daje u zakup je 151 metar. Sa objekta koji se daje u zakup vrše se delatnosti državnih organa (kontrole rečnog saobraćaja, kontrole prevoza robe i putnika, carinske formalnosti, lučke delatnosti, komunlne delatnosti i slično.

Poslovi drugih državnih organa prethodno nabrojani kao i drugi nepomenuti poslovi a vezani za delatnost državnih organa sastavni su deo namene objekta i nisu predmet postupka davanja u zakup niti se njime mogu ograničiti ili isključiti. Predmetna nepokretnost daje se u zakup na određeno vreme na period od 4 (četiri) godine. Za vreme trajanja zakupa zakupac je dužan da snosi troškove održavanja objekta kao i da održava uređaje i opremu na njemu u ispravnom i funkcionalnom stanju. Pravo isporuke i naplate vode za piće brodovima koji pristaju na pristan zadržava JKP „Dunav Veliko Gradište“. Pravo isporuke i naplate pogonskog goriva brodovima koji pristaju na pristan zadržava Kompanija „Stokić“ OD iz Velikog Gradišta. Početna cena zakupa iznosi 47.000,00 eura, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu na dan na godišnjem nivou. Cena zakupa se iskazuje u eurima, a plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Godišnji iznos zakupnine plaća se tromesečno.

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju preduzetnici i pravna lica, koja polože garantni iznos u visini min. 10 odsto početne cene i prilože izjavu o prihvatanju svih uslova iz oglasa. Garantni iznos se uplaćuje u budžet Opštine na žiro račun broj prilikom podnošenja prijava.

Prijave za javno nadmetanje, podnose se Komisiji u zatvorenim kovertama, sa naznakom “prijava za javno nadmetanje za zakup Vertikalnog keja”, preko pisarnice Opštinske uprave opštine Veliko Gradište. Pisane prijave podnose se u periodu do 27. novembra.2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari