DBA se stavio na raspolaganje nadležnim institucijama 1Zastava Srbije Foto: FoNet/MOD (arhiva)

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA saopštio je danas da se tokom i posle vanrednog stanja stavlja na raspolaganje svim nadležnim državnim institucijama.

Rukovodstvo Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA, kako navode u saopštenju, odmah nakon proglašenja vanrednog stanja, donelo je odluku da se stavi na raspolaganje i odazove pozivu predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, ministru odbrane gospodinu Aleksandru Vulinu, ali i svim ostalim državnim institucijama kao i opštinskim štabovima gde imamo formirane koordinacione centre.

„Odluka da se odazovemo pozivu nadležnih doneta je jednoglasno kao i odluka da u sve ovo uključimo i druge bratske organizacije sa kojima sarađujemo, te će mreža članova biti veća i organizovanija u celoj Srbiji“, navode u saopštenju.

Centar je pozvao sve građane da ostanu smireni i staloženi, da ne paniče niti da šire paniku, neproverene informacije ili lažne vesti.

„Moramo svi biti odgovorni, a lične i političke razmirice zaboraviti dok se ne izborimo sa ovom pošasti. Važno je pratiti upustva nadležnih institucija jer ćemo na taj način najbrže pobediti i izaći iz ove situacije. Takođe apelujemo na građane koji skladište osnovne životne namernice da to ne čine jer država ima dovoljno resursa“, poručuju iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari