Debata o medijima sutra u Kragujevcu 1Foto: Stanislav Milojković

Javna debata o stanju medija i kvalitetu informisanja građana, u organizaciji „Slavko Ćuruvija fondacije“, biće održana u utorak, 27. marta u Domu omladine u Kragujevcu.

U debati će učestvovati urednik Kragujevačkih novina Miroslav Jovanović, novinarka portala Pressek Marija Obrenović, i programski direktor fondacije „Slavko Ćuruvija“ Ilir Gaši.

Debatu će moderirati Ivana Stevanović, programska menadžerka „Slavko Ćuruvija fondacije“.

Debata se organizuje u okviru serije razgovora o problemima sa kojima su suočeni lokalni mediji u Srbiji, kako bi se omogućilo da se tokom medijske reforme čuje glas lokalnih zajednica i kako bi njihov glas bio prenet državnim institucijama koje rade na novoj medijskoj strategiji.

„Slavko Ćuruvija fondacija“, u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), serijom razgovora i javnih tribina prikuplja iskustva koja su dosad imali građani, novinari, urednici, vlasnici medija i predstavnici lokalne samouprave u sprovođenju medijske reforme, saopštili su organizatori.

Organizatori su najavili da će pokušati da odgovore i na pitanja kako se medijska reforma odrazila na kvalitet javnog informisanja u gradovima širom Srbije i na položaj medija i novinara u tim sredinama i kako su promene proteklih godina u medijskoj sferi uticale na redovno izveštavanje građana o svim pitanjima od značaja za njihov život.

Kao i sa prethodnih debata koje su održane u Požarevcu, Subotici, Novom Pazaru, Leskovcu, Užicu i Pančevu, „Slavko Ćuruvija fondacija“ će se zalagati da zaključci razgovora budu uzeti u obzir prilikom izrade nove medijske strategije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari