Demokratska stranka Srbije u Gornjem Milanovcu optužila je juče opštinske vlasti za zloupotrebu dece, navodeći da mlađi od 15 godina dele građanima rešenja za poreze na imovinu i naknadu za gradsko građevinsko zemljište.

Predsednik Opštinskog odbora DSS i odbornik u Skupštini opštine Dušan Đurović izjavio je na konferenciji za novinare da deca starosti od 12 do 13 godina dele poreska rešenja, te da je to uzrast koji prema međunarodnoj konvenciji o pravu deteta ne sme da bude angažovan za bilo kakav rad.

– To su službena dokumenta, a deca su ih ostavljala po dvorištima, kod komšija i u poštanskim sandučićima. Nije poznato da li su za to dobila neku nadoknadu, ali je očigledna njihova zloupotreba čemu treba odlučno stati na put – istakao je Đurović.

U Opštinskoj upravi ističu da je podelu rešenja preuzelo Javno preduzeće za izgradnju, a direktorka Snežana Smiljanić kaže da je sa Omladinskom zadrugom „Mladost“ sklopljen ugovor o ovom poslu. Kako je izjavila direktorka Zadruge Ljiljana Žilović, svi koji rade na ovom poslu doneli su potvrde škola i kopije indeksa i ona je utvrdila da „najmlađi ima 17 godina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari