Pokrajinski sekretar za demografiju, porodicu i društvenu brigu o deci Novka Mojić, u okviru obeležavanja Medunarodnog dana porodice, posetila je Mariju i Željka Baucala iz Kucure, koji su početkom februara dobili trojke. Sekretar Mojić je prilikom posete, mališanima Mirjani, Luki i Nemanji, prvim trojkama koje su posle trideset godina rođene u opštini Vrbas, donela prigodne poklone.

Pokrajinski sekretar za demografiju, porodicu i društvenu brigu o deci Novka Mojić, u okviru obeležavanja Medunarodnog dana porodice, posetila je Mariju i Željka Baucala iz Kucure, koji su početkom februara dobili trojke. Sekretar Mojić je prilikom posete, mališanima Mirjani, Luki i Nemanji, prvim trojkama koje su posle trideset godina rođene u opštini Vrbas, donela prigodne poklone. Njihovi roditelji, već su od Pokrajine dobili 600 .000 dinara namenjenih porodicama u kojima se rode trojke, a dobili su i roditeljski dodatak, po 30 .000 za svako dete.
Novka Mojić posetila je ovom prilikom i Predškolsku ustanovu „Boško Buha“ u Vrbasu, gde je održala sastanak sa direktorima predškolskih ustanova Južnobačkog okruga i uručila im knjigu „Dete ima pravo da zna svoja prava“. U knjizi je stihovima, uz adekvatne ilustracije, prepevana Konvencija o dečjim pravima. Knjiga je štampana u tiražu od 22 hiljade primeraka i prevedena je na sve jezike koji su u službenoj upotrebi u Vojvodini. Novka Mojić je rekla da je knjiga namenjena deci, ali i njihovim roditeljima, jer je na kraju štampan originalan tekst Konvencije.
– Dečja prava se veome često krše i zbog toga smo odlučili da štampamo ovu knjigu da bismo decu od najranijeg uzrasta upoznali sa njihovim pravima – rekla je Novka Mojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari