Deca, korisnici Centra za razvoj socijalne zaštite, boraviće na Kopaoniku o trošku grada 1Foto: Grad Kragujevac

Pod pokroviteljstvom grada Kragujevca u Dečijem odmaralištu na Kopaoniku, od 14. do 17. aprila, u pratnji vaspitača boraviće desetoro dece, korisnika usluga Centra za razvoj socijalne zaštite Kneginja Ljubica.

Sa mališanima će raditi i za njih osmisliti zanimljiv i aktivan odmor, srpski reprezentativac u snoubordu Matija Milenković, višestruki osvajač medalja u ekstremnim sportovima i profesionalni sportisti Kluba za ekstremne sportove ABC.

– Zahvaljujući gradu Kragujevcu i članu Gradskog veća Predragu Stevoviću na razumevanju i prihvatanju naše inicijative deca iz Centra provešće četiri dana na Kopaoniku u druženju sa srpskim reprezentativcem u snoubordu Matijom Milenkovićem – kaže direktorka Centra Snežana Stevanović.

Prema njenim rečima, ovakve aktivnosti se najviše odražavaju na aspekt unapređenja kvaliteta rada Centra za razvoj usluga socijalne zaštite, a naravno ima i nemerljiv značaj za decu jer, pored ostalog, izlaze iz institucionalnog okvira rada.

– Osim toga, otputovaće na planinu gde će kvalitetno provesti vreme u prirodi, sportu i druženju u drugačijem ambijentu – dodala je direktorka Centra i zahvalila se Klubu ekstremnih sportova ABC na saradnji i angažovanju da rade sa decom iz Centra i upoznaju ih sa ovim ekstremnim sportom.

Ona je podsetila da se putovanja i slične aktivnosti organizuju više puta u toku godine za decu iz centra jer imaju veliki značaj za njihovo psihofizičko zdravlje.

– U saradnji sa gradom Kragujevcem i Centrom, organizovaćemo sportski kamp u okviru kojeg će se deca i mladi iz Centra upoznati sa snoubordom i ski aktivnostima. Biće to sjajno vreme provedeno na planini i pokušaću da im prenesem ljubav prema ovom ekstremnom sportu – kaže najbolji srpski snouborder, licencirani trener i instruktor Matija Milenković.

Nina Nedeljković psiholog u Centru kaže da su mališani srećni i jedva čekaju da se krene na put.

– Za njihovo psihofizičko zdravlje je veoma bitno da izađu iz svakodnevice što se u Centru i slobodno vreme provodimo u prirodi i sportskim aktivnostima. Zahvaljujući gradu i ABC klubu deca će probati nešto novo za šta do sada nisu imali prilike, kaže psihološkinja Centra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari