"Šta je sa decom iz Kruševca": SSP o ignorisanju osnovaca koji nisu iz Beograda 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Kruševcu Ivan Mandić ocenio je danas da je „nenormalno i sramotno“ da osnovci u Beogradu i još nekim gradovima Srbije dobiju od svog grada besplatne udžbenike, a da ih deca u Kruševcu ne dobijaju.

Mandić je, kako prenosi SSP, rekao da je Srpska napredna stranka (SNS) od prosvete i udžbenika „napravila biznis“ i politički izdvački monopol za sticanje profita.

„Za režim je potpuno normalno da deca iz Jasike i Kapidžije koja pohađaju isti razred, nemaju iste udžbenike ali za nas sve navedeno nije normalno, niti će ikada biti“, poručio je Mandić.

On je upitao zašto gradonačelnik Beograda više mari za osnovce od gradonačelnika Kruševca, kao i da li je poruka „za našu decu“ poruka da je bolje biti dete u Beogradu nego dete u Kruševcu, jednako kao i roditelj.

„Nova školska godina je uveliko počela, a roditelji osnovaca su ponovo za udžbenike morali da odvoje polovinu svoje plate na komplet udžbenika. Oni roditelji koji imaju dvoje ili više osnovaca, što se tiče SNS, ne moraju da jedu svakoga dana“, poručio je Mandić.

Mandić je dodao i da SSP zahteva od aktuelne gradske vlasti da odgovori na postavljena pitanja, kao i da krene u projekat izdvajanja finansijskih sredstava iz budžeta grada, kako bi sledeće godine „obradovali“ sve osnovce besplatnim udžbenicima, istog izdavača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari