Deca na Štrandu učila mađarski, slovački i slovenački jezik

Ostavite komentar


  1. Mađarska deca koja danas žive u Vojvodini ne znaju na srpskom da pričaju. Znate li to ?

  2. @Gorane Ni srpska deca u Vojvodini ne znaju madjarski! A nekada su znali! I jedni i drugi, jer su isli ZAJEDNO u skolu, i medjusobno se druzili. Sada je neko izmislio posebne skole za Srbe, Madjare i Slovake, pa nas RAZDELIO. Vise ne zivimo zajedno, kao u onoj diktatorkoj Jugi, vec jedni pored drugih. I ne razumemo se.

  3. @baka, znali su i nisu mogli da rade u državnim službama jer su ta mesta bila za Mađare i Nemce. Pa su naši bili trgovci, zanatlije a školovani lekari i advokati – samostalne profesije. To je bilo u Austro-Ugarskoj. Znaju li Mađari u Mađarskoj gde žive Srbi srpski?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.