U niškom UKC dečaku iz Pirota teško povređenom u lovu “operativno sanirane neurohirurške povrede glave” 1Foto: UKC Niš

Dečak (13) iz Pirota, koji je zadobio teške telesne povrede kada je juče upucan pod još nerazjašnjenim okolnostima u lovu u ataru pirotskog sela Vlasi, stanje je i dalje stabilno, potvrdili su jutros u Univerzitetskom kliničkom centru Niš.

“Trinaestogodišnjem pacijentu iz Pirota, nakon jučerašnjeg prijema i dijagnostike, grudni hirurg je zbog povreda grudnog koša uradio torako- drenažu. Tokom večeri, neurohirurške povrede glave, sanirane su operativno i pacijent je trenutno hospitalizovan u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju. Trenutno je svestan, komunikativan, stabilnih vitalnih parametara”, rekli su u UKC.

Prema prethodnim navodima lekara, dečak ima prostrelnu ranu u predelu butine i bedrene kosti i povredu glave, grudnog koša i abdomena.

U Urgentni centar UKC Niš je dovezen “nakon hirurškog zbrinjavanja i dijagnostičkog CT” u Opštoj bolnici u Pirotu.

Prema nepotvrđenim informacijama, dečak je navodno upucan sačmaricom, sa više hitaca.

On je, kako navode nezvanični izvori, išao u lov u lovište “Ponišavlje”, zajedno sa ocem, a osumnjičeni za pucnjavu je bio u grupi lovaca koja je na Vlaškim planinama lovila divlje svinje.

Pozitivno zakonodavstvo ne propisuje donju starosnu granicu za učešće u lovu, pa prema rečima lovaca nije malo onih koji u lov vode i svoju decu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari