Osmogodišnji dečak P. R. iz Čačka udavio se u bazenu u Ovčar Banji, a policija je nakon nesreće uhapsila četvoricu Čačana, zakupce bazena, saopštila je juče policija. U saopštenju se navodi da su oni uhapšeni zbog sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Osmogodišnji dečak P. R. iz Čačka udavio se u bazenu u Ovčar Banji, a policija je nakon nesreće uhapsila četvoricu Čačana, zakupce bazena, saopštila je juče policija. U saopštenju se navodi da su oni uhapšeni zbog sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti. Uhapšeni su Marko S. (26), Zoran S. (52), Ljubormir P. (49) i Vidosav K. (56).
Policija sumnja da zakupci bazena nisu postupili po propisima i tehničkim pravilima o merama zaštite na bazenu. Dečak se udavio u četvrtak oko 18.45, kada ga je, dok se kupao u bazenu, prilikom otvaranja ventila za pražnjenje bazena voda povukla, pa se zaglavio u cevi.
Telo dečaka policija je uspela da izvadi tek juče ujutro, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je istražni sudija Okružnog suda u Čačku naredio obdukciju dečakovog tela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari