Za seriju paljevina na imanju Novice Bogdanovića (55) iz Polatne sumnjiči se njegov sinovac S. B. (13), saopštila je Policijska uprava Požarevac. Policija je protiv krivično neodgovornog S. B. (13) iz Polatne, podnela izveštaj, zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela izazivanja opšte opasnosti.


S. B. se sumnjiči za podmetanje šest požara 2010. i 2012. u domaćinstvima njegovog oca i strica iz Polatne. Na osnovu prikupljenih dokaza policija sumnja da je dečak podmetao požare paleći upaljačem kukuruzovinu, slamu i seno uskladišteno na njivama, u dvorištu i na tavanu štala i pomoćnih objekata. „U poslednjem požaru, koji se dogodio prošlog četvrtka, S. B. je pre podmetanja isključio sigurnosne kamere koje je u njihovom domaćinstvu postavio njegov otac“, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da je dečak krivično neodgovoran, sa njim će raditi stručne službe Centra za socijalni rad. Ovakvo saopštenje policije naišlo je na ogorčenost u porodicama braće Novice i Jovice Bogdanović, koji tvrde da nije nađen pravi izazivač svih paljevina pa je policija odlučila da okrivi dečaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari