Decembar koji će se još dugo pamtiti u Kraljevu 1Foto: Z. Nikolić

Do kraja ovog meseca ostalo je još 11 dana a već sada je više nego izvesno da će ovaj decembar i ova godina ostati upisana crnim slovima u istoriji Kraljeva.

O tome rečito govori i podatak o još šest novih slučajeva preminulih, od posledica zaražavanja virusom SARSCoV-2 , u poslednja 24 časa, u kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica“.

U prilog ovoj tvrdnji je i podatak da je samo u decembru, do današnjeg dana, preminulo 53 Kraljevčana od ukupno 126 preminulih u Opštoj bolnici „Studenica“, od 5.aprila ove godine, kada je u Kragujevačkom KBC-u preminuo prvi Kraljevčanin od posledica korone.

Podatak o ukupnom broju preminulih iz Kraljeva, posledica virusa korone treba uzeti sa rezervom jer je dosta njih od početka epidemije, preminulo i u zdravstvenim ustanovama van Kraljeva.

Tako je recimo, noćas u Beogradu posle kraće bolesti preminula dr Danijela-Nela Gordić, specijalista interne medicine i subspecijalista pulmologije, zaposlena u Opštoj bolnici „Studenica“.

9.decembra dostigli smo neslavni rekord od 273 novozaraženih na dnevnom nivou, a prema saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije zasnovanom na Izveštaju Zavoda za javno zdravlje danas je, u Kraljevu, registrovano 119, potvrđenih slučajeva novozaraženih na dnevnom nivou što je za 154 slučaja manje nego u danu neslvnog rekorda.

U Kraljevu je za poslednja 24 sata, dvema metodama testirano 345 građana. PCR metodom testirano je 188 uzoraka, prisustvo virusa je potvrđeno u 52 slučaja antigenskim testom pregledano je 157 briseva, a prisustvo virusa je prema indikacijama, utvrđeno kod 67 osoba.

Ukupan broj zaraženih u Kraljevu narastao je na 8.508 slučajeva od početka pandemije u martu ove godine.+

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari