Kada se Buš prošle godine pojavio na večeri s novinarima i dopisnicima u Beloj kući pored svog imitatora, svi koji su bili blizu predsednikovog stola imali su problema da prepoznaju ko je ko. Novi crtani film Mali Buš, objavljen prošle noći na američkom kablovskom kanalu Komedi centar, mogao bi da izazove istu dilemu.

Kada se Buš prošle godine pojavio na večeri s novinarima i dopisnicima u Beloj kući pored svog imitatora, svi koji su bili blizu predsednikovog stola imali su problema da prepoznaju ko je ko. Novi crtani film Mali Buš, objavljen prošle noći na američkom kablovskom kanalu Komedi centar, mogao bi da izazove istu dilemu. Mali Buš predstavlja Bušovu administraciju kao dečju bandu – malog Buša, malu Kondi i malog Čejnija koji pomahnitalo trče po Beloj kući i širom sveta.
U poređenju s malim Džordžom koji govori o svojoj ulozi u životu – „Mrzim da radim ono što mi se kaže. Želim i ja da donosim odluke, predsednik Buš slično govori: „Moj posao je posao donošenja odluka. Donosim puno velikih odluka, ali i onih malih“.
Crtani film Mali Buš počeo je da se prikazuje u jesen prošle godine kroz seriju kratkih epizoda napravljenih posebno za mobilne telefone. Ali prvo televizijsko prikazivanje izazvalo je mnogo veću pažnju u sredu uveče kada je prema saopštenjima TV kanal Komedi central pratilo gotovo 90 odsto gledalaca. Crtani počinje tako što mali Buš posećuje Irak u potrazi za nekim dobrim vestima koje bi poklonio svom ocu, prvom predsedniku Bušu na Dan očeva.
U drugoj epizodi mali Čejni odgriza glave pilića i sisa njihovu krv, zatim ima ljubavnu aferu s Barbarom Buš u scenama koje su suviše surove za mnoge ukuse gledalaca.
Prema izjavi Dinika Karija, tvorca novih crtanih serija, transformacija Buša u crtanoj formi pokazala se suviše laka: njegovi kratke, jednostavne i često konfuzne izjave su i te kako pomogle. Kari, koji je imao udela u stvaranju Simpsonovih, izjavio je: „Na neki način, ovog predsednika smo kreirali da razmišlja na jednostavan način koji je tipičan za crtaće. Govori u kratkim rečenicama i pomera glavu.
Keri vidi politiku Vašingtona kao školsko dvorište. Na jednom kraju mali Džordž, ostavljen sam bez nadzora oca u Ovalnoj kancelariji, lansira nuklearno oružje na školske drugare malu Hilari i malog Džona (Keri). Igi Pop je pozajmio glas malom Romniju (predsednički kandidat).
Kanal Komedi central je od 2001. izvor emisija sa surovim satiričnim sadržajem povodom Bušove administracije. Džon Stjuart dnevni šou je protivudarac Evropljanima koji misle da Amerikanci nisu kritični prema Bušovoj administraciji.
Prve kritike crtanog filma Mali Buš negativne su, a kritičari navode da je crtać suviše očigledan i prost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari