U okviru obeležavanja Dečje nedelje bilo je više programa koji su izvedeni ispred ili u Ekološkom domu na Čačalici. Program je realizovan u organizaciji Udruženja „Sunce“, a partneri su Gradsko veće, resor: obrazovanje, prosveta i kultura, Školska uprava grada Pozarevca, udruženje prijatelja Čačalice, Ekološko društvo, Centar za kulturu, Romski edukativni centar, Udruženje pčelara i osnovna škola „Kralj Aleksandar I“.

Programom su realizovane aktivnosti u kojima su učestvovali učenici požarevačkih osnovnih škola, a njima su se pridružili mnogi posetioci. Svako je imao priliku da se kreativno iskaže i da drugome da podršku kada tu priliku iskoristi. Istovremeno je sprovedena humanitarna akcija u kojoj su prikupljeni slatkiši za Romski edukativni centar Požarevac.

Kruna svih tih aktivnosti bila je interaktivna predstava „Zeleni pozdrav“ koja je u Ekološkom domu izvedena u petak, 7. Jovica Tošković je autor teksta i reziser. Glumili su Jovica Tošković i Anita Milošević i to na takav način da im je pošlo za rukom da animiraju svu prisutnu decu i realizuju jednu interaktivnu predstavu u punom smislu te reči. Posle je učesnicima i publici podeljen med koji je darivalo udruženje pčelara Požarevac.

Svi prisutni su uživali i pri tome nešto naučili; oni mladji kako da vole i čuvaju prirodu, a oni stariji da postoje atraktivne forme učenja i da ih treba koristiti ugradjujući u njih i sopstvenu kreativnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari