Dečja nedelja na Ceru uz štenju i sportska nadmetanja 1Planina Cer Foto: Ana Pavlović

Planinarsko – smučarsko društvo „Cer“ organizuje tradicionalnu akciju posvećenu deci „Hajdemo na planinu“, sa ciljem da kod najmlađih probude interesovanje i ljubav prema prirodi.

Članovi Planinarsko – smučarskog društva „Cer“ organizuju tradicionalnu akciju „Dečji dan“ u nedelju, 19. juna, a program počinje okupljanjem i registracijom učesnika u 10 sati, ispred Planinarskog doma na Lipovim vodama na Ceru.

„Akcija za cilj ima promociju zdravog života i boravka u prirodi, kao i upoznavanje naše planine. Zato ćemo u nedelju šetati Cerom sa učesnicima, najmlađe očekuje izazov da stignu do Trojanovog grada, na stazi dugoj 5 kilometra. Turistički vodič Ana Pavlović, dugogodišnji prijatelj društva, će se potruditi da ova šetnja najmlađima pruži zanimljive informacije o Ceru, ali i da ih obogati pričama iz davnih predanja – kaže Darko Sloboda, predsednik Planinarsko – smučarskog društva „Cer“.

Dečja nedelja na Ceru uz štenju i sportska nadmetanja 2Nešto starije učesnike akcije očekuje zahtevniji poduhvat, šetnja do Kosaninog grada, u dužini od 11 kilometra, a po povratku sa obe šetnje, u planu je zanimljiv program koji obuhvata sportska nadmetanja i zabava do popodneva.

„Cer je planina koja pruža mogućnosti za odmor i rekreaciju, ali i za zahtevnije sportove. Tempo kojim živimo često nam ne ostavlja dovoljno vremena za odmor, pa je naša preporuka da svaki slobodan trenutak provedete u prirodi – kaže Sloboda i dodaje da članovi Društva promovišu boravak u prirodi i šetnju kao savršen balans svakodnevnim aktivnostima.

Učesnici akcije moraju biti u pratnji roditelja.

Za zainteresovane je organizovan autobuski prevoz uz podršku Turističke organizacije Grada Šapca.

Polazak je na parkingu kod „Amana“ u ulica Janka Veselinovića, u nedelju u 9 časova, a broj mesta je ograničen.

Budući da je Planinarsko – smučarsko društvo „Cer“ neprofitna organizacija i ovogodišnji „Dečji dan „ organizovan je uz podršku brojnih sponzora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari