Dečji kovid centar u Zrenjaninu prestao sa radom, školski dispanzer zbog radova privremeno zatvoren 1dispanzer zrenjanin

Zbog uočljivog pada broja dece pozitivne na virus korona, Dečiji kovid centar prestao je sa radom, saopštili su iz Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“.
Od juče je Dečiji dispanzer vraćen u redovan režim rada a deca se mogu javljati u Školski ili Predškolski dispanzer u zavisnosti od uzrasta, gde će lekar, nakon pregleda, proceniti da li je potrebno testiranje.

Poželjno je da se roditelji prvo jave telefonom pre dolaska, ako znaju da je dete bilo u kontaktu sa Covid pozitivnom osobom, kažu u Domu zdravlja.

Preventiva Predškolskog dispanzera radi redovno a počelo je i zakazivanje predškolske dece za pregled za upis u I razred osnovne škole. Roditelji su, u saradnji sa Predškolskom ustanovom, obavešteni da pozovu dispanzer i zakažu pregled kod svog izabranog pedijatra.

Od sutra, 3. marta, Školski dispanzer neće primati bolesnu decu zbog radova na električnoj mereži, već će se sva deca javljati u Predškolski dispanzer.

Roditelji koji dolaze bez dece a potreban im je uput, opravdanje, bolovanje i slično ići će u Preventivu Školskog dispanzera.

Postoji mogućnost da tokom radova dođe do prekida telefonskih linija, pa iz Doma zdravlja mole roditelje da se za informacije jave na telefonske brojeve  064/827-9396 i 062/804-0365.

Planirano je da radovi na električnoj mreži budu okončani 13.marta, saopštili su iz Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari