Dečji vojni kamp ili učenje o rodoljublju

Program obuhvata radionice prve pomoći, preživljavanje u prirodi, protivpožarne zaštite, orjentacije, kretanja i snalaženja u prirodi, alpinističke obuke, borilačkih veština, prelaženja prepreka i drugih veština.
Polemike o Omladinsko-patriotskom kampu na Zlatiboru

Ostavite komentar


  1. To su verovatno i deca onih koji su osnivači/predsednici tih organizacija… Ko bi za ovo čuo da oni sami ne prave reklamu? Dve suprotstavljene struje i NVO organizacije dobijaju sredstva na taj način što se bore protiv „pro-rusa“ i „pro-zapadnjaka“ Kritikuju jedni druge i tako se održavaju nauštrb zemlje u kojoj žive, plus stvaraju nam negativnu reklamu i jedni i drugi. Patetično.
    Usput, mislim da kampu u Petnici trebaju sredstva finansiranja, takođe verovatno kampu za decu koji organizuje Observatorija koja propada. Takođe nema dovoljno sredstva za ,muzejske i kulturne radionice, radionice stranog jezika, besplatne programe i časove u bibliotekama… Ali dobro, samo nek oni nastave da „preživljavaju u prirodi“, ovi drugi nek nastave da vide u tome „ruski uticaj“ i nek oni zajedno budu veći rusi i ameri od samih rusa i amera.

  2. Браво Стаматовићу.Сада је потребније него икада да децу учимо родољубљу.Треба поред овога увести фестивале родољубиве песме или поезије.У Црној Гори треба правити окупљања на којима се слави Његош, Краљ Никола и Свети Василије, да млади схвате ко је ко .Не дајмо се браћо Срби да нас исецкају и заваде и да наш помладак одраста у незнању. Браво за Жељка и Стаматовића

  3. Ovo je direktna posledica i spontani odgovor naroda koji se kroz istoriju uvek sam branio, na vucicevo potpisivanje IPAPa sa NATOm, kojim mu je Armija ogranicena na 3000 vojnika i ukinut obavezni vojni rok. Milosevic je na dan svog skidanja sa vlasti imao 90 000 vojnika pod oruzijem i obavezni vojni rok. … Da je u Vucicevoj i Vulinovoj Srbiji danas ‘prolece 1999’, Americka NATO Armija bi stigla od Prokletija do Ade Ciganlije za dva dana. Peske i Nenaoruzana!!! … U zemlji Srbiji vise nema gradjanina mladjeg od 35 godina koji zna da rasklopi automatsku pusku, aktivira rucnu bombu ili postavi nagaznu minu, … ko ce da nas brani zrmljaci moji? … NATO? … Rusi? … Kinezi? … Vucic i Vulin sigurno nece, …

  4. Ovaj je kamp zatvoren ,ali su zato otvorili „Prajd info-centar“. Prema precedniku / premijerki i prioriteti.

Ostavite komentar


Društvo

Božo Prelević: Sumnjam da će bilo koje tužilaštvo uraditi nešto oko prijave protiv načelnika Milića 10

Božo Prelević: Sumnjam da će bilo koje tužilaštvo uraditi nešto oko prijave protiv načelnika Milića

Advokat Božo Prelević ocenio je, komentarišući to što je prijava protiv načelnika Policijske uprave Beograd Veselina Milića (zbog "nesavesnog rada u službi", odnosno prikazivanja spiska dece nakon masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"), premeštena iz Višeg u Osnovno tužilaštvo, da "sumnja" da će bilo koje od njih uraditi bilo šta po tom pitanju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.