Deda Mraz stigao u zrenjaninski Crveni krst 1

Zahvaljujući donatorima oko 600 paketića dobiće mališani, korisnici Narodne kuhinje, deca dobrovoljnih davalaca krvi, najmlađi koji će praznike provesti u Sigurnoj kući.

Veselo je i bučno bilo danas u prostorijama Crvenog krsta, gde su svoje novogodišnje paketiće dobili mališani, korisnici Narodne kuhinje.

Zahvaljujući donatorima, najmlađi Zrenjaninci mogli su sami da odaberu poklon, a posebno su uživali u slikanju sa Deda Mrazom.

– Ovo je samo jedna od mnogobrojnih akcija darivanja koje ovih dana sprovodimo – kaže Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta Zrenjanin.

Ona dodaje da su njihovi volonteri stigli i do korisnika Dnevnog centra „Alterntiva“, Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“ i do dece koja, nažalost, ove pretpraznične dane provode u Sigurnoj kući.

– Nećemo zaboraviti ni najmlađe sugrađane koji su trenutno na lečenju na Odeljenju pedijatrije zrenjaninske bolnice – ističe Tanasijević.

U četvrtak, 30. decembra, po paketiće će doći mališani čiji su roditelji dobrovoljni davaoci krvi.

– Na predstojećoj akciji dobrovoljnog davanja krvi „Dar za dar“, koja će biti organizovana 30. decembra, od osam do 12 časova, u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin, biće realizovane radionice i druženje volontera Crvenog krsta i dece koja sa roditeljima, davaocima krvi tog dana dođu na akciju. Za decu davalaca Crveni krst Zrenjanin je pripremio novogodišnje paketiće – ističe Aleksandra Tanasijević.

Kao i svake godine, paketići su obezbeđeni donacijama kolektiva i pojedinaca.

Najveći donator je Grad Zrenjanin, a zatim kompanija „Drekslmajer“, čije igračke su danas podeljene, humanitarna organizacija „Adra Srbija“, američka kompanija „Flex transport inc“, učenici Medicinske škole u Zrenjaninu, Omladinski orkestar „Frenk Sinatra“ i pojedinci, Zrenjaninci, koji su po ko zna koji put pokazali svoju humanist.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari