Deda mraz u Zoo kutku u Kamenici kod Niša 1V. Torović

Udruženje „Zoo planet“ iz Niša poziva roditelje da prirede svojim mališanima nezaboravnu dodelu novogodišnjih paketića sa Deda Mrazom u Zoo kutku u Kamenici.

Dušan Stojanović, predsednik „Zoo planeta“ rekao da će poslednja dva vikenda u 2021. godini biti organizivano druženje dece sa životinjama, koje su  zbrinuli volonteti ovog udruženja.

„Ovo je prilika da mališani budu sa našim životinjama, koje se isto raduju Novoj godini. Doveditu decu da dožive praznični duh na drugačiji način. Za sredstva koja prikupimo na ovaj način kupićemo hranu, lekove i prostirke za naše životinje“, kazao je Stojanović za Danas.

On je dodao da će vrata Zoo kutka biti otvorena 18. i 19. decembra od 18 do 20 časova, kao i 25. i 26. decembra u istom periodu.

Osim dodele paketića, deca će moći da se slikaju sa životinjama, da jašu konje,  a za njih će biti  organizovana radionica za pravljenje novogodišnjih čestitki.

„Zoo planet“ se stara za oko 180 životinja u azilu u selu Kamenica kod Niša. Za 12 godina, koliko postoje, spasili su oko 5.500 napuštenih životinja.

Međutim, pred svaku zimu udruženju  je potrebna materijalna pomoć da obezbedi sve što je neophodno da životinje provedu zimu.

Svi koji žele da pomognu mogu to da učine uplatom na žiro-račun „Zoo planeta“ 105-22423-78 ili putem Paypal: [email protected]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari