– Ekipa od petoro glumaca Narodnog pozorišta u Pirotu pripremila je novogodišnju dečju predstavu „Deda Mrazovi pomoćnici“ koja ovih dana zaokuplja pažnju velikog broja najmlađih i puni salu Pozorišta. Već godinama Pozorište pred novogodišnje praznike priprema dečju predstavu za najmlađe u vrtiću i učenike nižih razreda osnovnih škola, ali i decu radnika pirotskih preduzeća kojima će Deda Mraz na kraju predstave podeliti novogodišnje paketiće.

– Do 30. decembra igraćemo dnevno i po tri predstave – kaže direktor Pozorišta Gradimir Filipović.

Predstavu po tekstu Davorina Dinića, glumca Lutkarskog pozorišta u Nišu, režirao je Aleksandar Radulović, glumac pirotskog teatra. U predstavi igraju Aleksandra Stojanović, Danijela Ivanović, Marta Keler, Milan Nakov i Aleksandar Radulović, koji je birao i kostime i radio scenografiju. Izbor muzike je bio poveren Dragoslavu Liliću, a u predstavi su korišćeni i autorski songovi pisca komada Davorina Dinića. Reditelj Radulović kaže da „Deda Mrazovi pomoćnici“ raspisuju konkurs za još jednog pomoćnika zato što je Deda Mraza veštica negde zavejala.

– Na konkurs se prijavljuju različiti likovi, a ko će postati pomoćnik deca će saznati ako dođu i pogledaju predstavu – kaže za Danas reditelj Aleksandar Radulović. Svi akteri ove dečje predstave raduju se što će najmlađima pred predstojeće praznike prirediti još jedno uživanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari