Deda Mrazovi se spustili sa krova i kroz prozore darovali bolesne mališane u Nišu 1V. Torović

Deda Mrazovi su ove godine obradovali i iznenadili 120 bolesnih mališana na dečjim klinama u Nišu, jer su se spustili sa krovova i kroz prozor im darovali novogodišnje paketiće.

Četvorica članova Gorske službe spasavanja iz Niša, obučeni u odela Deda Mraza, po kišnom vremenu su se konopcima spustili sa krovova Dečje interne, Dečje hiruške klinike, kao i zgrade u kojoj se nalaze odeljenja dečje psihijatrije i fizikalne medicine Univerzitetkog kliničkog centra(UKC) u tom gradu, kako bi mališanima uručili poklone.

“ Zbog poštovanja epedemioloških mera zbog epidemije korona virusa odlučili smo da zakucamo na prozore dečjih klinika u Nišu. Osmesi na licima bolesne dece su najvažniji, posebno kad praznike provode u bolnici. Nama je bila čast što smo mogli makar malo da im olakšamo boravak u bolnici“, rekao je za Danas šef Gorske službe spasavanja u Nišu Uroš Smiljanić.

Posebno je dirljivo bilo kad se jedan Deda Mraz spustio sa krova Hemato – onkološkog odeljenja, na kome se leče deca obolela od karcinoma i leukemije.

U ovom trenutku na tom odeljenju se leči sedmoro teško bolesnih mališana.

Kompanija „Fazi“ je, u saradnji sa Klubom privrednika „Naisus“, obezbedila 120 novogodišnjih poklona za pacijente koji se leče na svim dečjim klinikama i odeljenima u UKC Niš.

Deca do 1o godina dobila su novogodišnje paketiće, a starijima, uzrasta do 18 godina, je dar0van vaučer.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari